Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding kippenbouillon

Gezonde opties

 1. De voeding van kippenbouillon kan nogal variëren, omdat er veel verschillende soorten zijn. Een consomme kan licht en kruidig ​​zijn, waardoor de kleinste smaak en extra voedingsstoffen aan een gerecht worden toegevoegd, terwijl een stevige, op bot gebaseerde bouillon kan fungeren als een rijke basis voor elke soep of stoofpot en waarschijnlijk meer collageen en gelatine heeft. De meeste commercieel bereide kippenbouillons hebben echter een minimale voedingswaarde; de gezondste kippenbouillons zijn die thuis gekookt.

Voedingsfeiten kippenbouillon

 1. De voeding van uw kippenbouillon is volledig afhankelijk van de fabrikant. Over het algemeen zijn de calorieën van de meeste kippenbouillons vrij laag. Vet, koolhydraten en vitamines kunnen al dan niet aanwezig zijn, maar er zit altijd natrium en eiwit in kippenbouillon. Een portie (240 ml) merkloze kippenbouillon uit de USDA Branded Food Products Database heeft bijvoorbeeld:

 2. Ter vergelijking: dezelfde hoeveelheid kippenbouillon van het Wal-Mart merk heeft:

 3. Dit type kippenbouillon heeft ook sporen van kalium en vitamine A. Tot slot, in een kop (240 ml) van een biologische, vrije uitloop kippenbouillon zoals Imagine organische vrije uitloop kippenbouillon , je kunt vinden:

 4. Dit type kippenbouillon heeft ook sporen van calcium en kalium. Zoals je ziet, bevatten de meeste commercieel gekochte kippenbouillons niet veel voedingsstoffen. Het is echter mogelijk om je eigen bouillon te maken en de voeding aanzienlijk te verrijken.

Natrium in kippenbouillon

 1. In wezen bevatten alle commercieel bereide kippenbouillons weinig calorieën en voedingsstoffen. Op enkele uitzonderingen na hebben deze producten de neiging om veel natrium te bevatten. De American Heart Association beveelt aan om niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag te consumeren. Waar mogelijk moeten de meeste mensen dagelijks maximaal 1500 milligram natrium proberen te consumeren.

 2. Volgens de Harvard T.H. Chan School of Public Health, het verminderen van uw natriuminname kan helpen uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en tegelijkertijd uw risico op gezondheidsproblemen zoals kanker, osteoporose en nierziekten te verminderen.

 3. Er is echter één uitzondering op deze aanbeveling. Mensen die een zeer actieve levensstijl hebben of fysiek actieve banen hebben, moeten mogelijk meer natrium consumeren. Natrium is zowel een essentiële voedingsstof als een elektrolyt. Andere elektrolyten zijn calcium, kalium, fosfaat, magnesium en choline.

 4. Elektrolyten zijn belangrijk, omdat ze helpen voedingsstoffen naar uw cellen te verplaatsen, terwijl afval eruit wordt verwijderd. Ze helpen ook de hoeveelheid water in uw lichaam in balans te houden en zorgen ervoor dat verschillende orgaansystemen, zoals uw centrale zenuwstelsel en hart, goed blijven werken. Terwijl de meeste mensen hun natriuminname moeten beperken, moeten mensen die gedurende de dag elektrolyten verliezen wanneer ze zweten ze bijvullen. Dit kunnen mensen zijn die actief proberen af ​​te vallen.

 5. Hoewel water uw lichaam kan hydrateren, is het niet voldoende om uw elektrolyten in evenwicht te brengen. Volgens de American Council on Exercise gebruiken mensen vaak energiedranken, sportgel of sportsuikergoed zoals gummies om hun elektrolyten aan te vullen. Soepen en bouillons kunnen echter ook helpen om het elektrolytniveau te handhaven.

Voordelen van de zelfgemaakte kippenbouillon

 1. Ongeacht de reden waarom u kippenbouillon gebruikt, is het thuis maken van uw eigen kippenbouillon gezonder dan het kopen van commercieel bereide versies. Met zelfgemaakte kippenbouillon kunt u voorkomen dat u teveel natrium verbruikt.

 2. Dit betekent echter niet dat je een bouillonblokje erin gooit - je moet je kip eigenlijk helemaal opnieuw koken. Kippenbouillon die afkomstig is van bouillonblokjes heeft eigenlijk meer natrium dan commercieel bereide producten, met ongeveer 40 procent van de dagelijkse waarde. Kippenbouillons op basis van bouillon hebben ook minder vet (0,6 gram), koolhydraten (0,7 gram) en eiwitten (0,7 gram) in vergelijking met andere kippenbouillons.

 3. De beste zelfgemaakte kippenbouillon bevat een verscheidenheid aan andere ingrediënten die de vitamines, mineralen en antioxidanten van dit voedsel kunnen verbeteren. Natuurlijk worden de meeste van deze ingrediënten meestal uitgefilterd als je alleen bouillon consumeert, wat betekent dat je bepaalde soorten voedingsstoffen, zoals vezels, niet krijgt. Andere voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, kunnen echter in de bouillon uitlogen.

 4. Volgens een onderzoek in oktober 2015 in het Journal of Functional Foods kunnen fruit, groenten, kruiden en specerijen allemaal fungeren als voedingsstoffenbevorderende, antioxidantrijke ingrediënten. Voorbeelden van deze ingrediënten zijn rozemarijn, salie, knoflook, gember, tijm, wortel, aardappel en ui.

 5. Als u deze ingrediënten toevoegt, wordt uw kippenbouillon geen groentebouillon. Deze antioxidanten zijn gewoon gunstig, omdat ze de functionaliteit van uw immuunsysteem mogelijk kunnen verbeteren en uw cardiovasculaire systeem kunnen beschermen. Antioxidanten zijn niet alleen goed voor je voeding; ze kunnen ook de houdbaarheid van uw kippenbouillon verbeteren.

Zelfgemaakte kippenbouillonbouillon consumeren

 1. Het langzaam koken van uw kip en kippenbotten kan ook helpen om de kwaliteit van uw kippenbouillon te verbeteren. Langzaam gekookte bouillons worden vaak gedurende lange tijd gekookt. Dit leidt tot kippenbouillons die doorgaans minder helder van kleur zijn en een veel intensere smaak hebben. In tegenstelling tot consomme, staan ​​deze bekend als bottenbouillons. Bottenbouillons zijn minder helder van kleur en kunnen zelfs worden gebruikt om bouillon te maken. Consommes kunnen ook bottenbouillons zijn, maar zijn helder en gefilterd in vergelijking met hartiger aandelen.

 2. Veel bottenbouillons die langere tijd worden gekookt, zelfs bij lagere temperaturen, hebben meestal meer vet. Dit vet is afkomstig van het collageen en de gelatine in het beenmerg van kip. Dit vet is niet wenselijk voor het dieet van iedereen en kan echter gemakkelijk worden uitgefilterd. Laat de bouillon gewoon afkoelen en verwijder de verharde, gelatineuze laag bovenop.

 3. Volgens de auteurs van een onderzoek in juli 2017 in het tijdschrift Food and Nutrition Research is aangetoond dat bottenbouillon helpt bij het verhogen van de slijmproductie bij een luchtweginfectie. Daarom is bottenbouillon vaak aanbevolen als een remedie om verkoudheden te helpen oplossen. De auteurs merken op dat bottenbouillon ook kan helpen bij het ondersteunen van uw immuunsysteem door ontstekingen te minimaliseren en, meer recent, is aanbevolen als onderdeel van de behandeling van gezondheidsproblemen die verband houden met de darm-hersenas, zoals autisme en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407