Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding met gedroogde cranberries

Verhoogd risico op bepaalde ziekten

 1. De zoetzure smaak van veenbessen geeft smaak aan een maaltijd. De veelzijdigheid en houdbaarheid van deze vrucht worden verlengd door drogen. Je kunt ervoor kiezen om gedroogde cranberries, ook wel craisins genoemd, in koekjes, brood en andere gebakken goederen op te nemen, of ze over salades te strooien voor een vleugje zoetheid. Je kunt ze ook eten net als rozijnen, een handvol tegelijk als een snelle snack. Gedroogde cranberries bevatten weinig vet en veel vezels.

Calorieën en vet

 1. Gedroogde cranberries bevatten 125 calorieën in elke portie van 1/3 kopje. Dit past goed in uw maaltijdplan als snack. Uw dieet moet gezonde snacks van 100 tot 200 calorieën bevatten die hongerpijn verlichten en een boost van energie geven. Je neemt ook 0,5 gram vet in een portie gedroogde cranberries, een kleine fractie van de aanbevolen hoeveelheid van 44 tot 78 gram vet per dag, of 20 tot 35 procent van de calorieën die je eet.

Koolhydraten en vezels

 1. Een portie gedroogde cranberries bevat 32 gram koolhydraten, of 9,8 tot 14,2 procent van de koolhydraten die je dagelijks moet eten als je een dieet met 2000 calorieën volgt. Een portie heeft ook 7,5 gram vezels. Uw maaltijdplan moet 21 tot 38 gram vezels per dag bevatten om uw risico op diabetes type 2, sommige soorten kanker en minder ernstige aandoeningen, zoals constipatie, te verminderen.

Sugar

 1. Door gedroogde veenbessen in uw dieet op te nemen, voegt u 18,5 gram suiker toe aan uw maaltijdplan. Natuurlijke suikers, zoals die in gedroogde cranberries, zullen waarschijnlijk niet leiden tot gezondheidsproblemen. Desondanks, consumeer gedroogde cranberries met mate, omdat te veel suiker uit fruit uw hormonen kan verstoren, inclusief die die insuline en bloedsuiker reguleren.

Vitaminen en mineralen

 1. Gedroogde cranberries zijn een goede bron van vitamine C, omdat elke portie 20 procent van de dagelijks aanbevolen inname bevat. Dit maakt gedroogde cranberries een goede optie om de snelheid waarmee je van een blessure geneest te versnellen. Je krijgt ook 2 procent van het ijzer dat je elke dag nodig hebt in een portie veenbessen.

Voordelen

 1. Veel mensen geloven dat het drinken van veenbessensap of het eten van veenbessen, inclusief gedroogde veenbessen, helpt infecties van de urinewegen te voorkomen, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is. Een gebied waar de wetenschap de voordelen van veenbessen doet terugkomen, is het nut van de fytochemicaliën van het fruit. Onderzoek gepubliceerd in het augustusnummer van het tijdschrift "Food Science and Nutrition" correleert anthocyaninen, flavonolen, fenolzuurverbindingen en proanthocyanidinen - alle fytochemicaliën - met het voorkomen van een reeks medische aandoeningen, waaronder maagzweren, sommige soorten kanker en hartziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407