Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding met groene bonen helpt kanker bestrijden Spijsvertering verbeteren

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot TCM en kruidengeneesmiddelen

 1. Weet je nog dat je moeder zei dat je al je groenten moest opeten? Als ze je graag groene bonen wilde maken (en je luisterde naar haar), zul je behoorlijk blij zijn met alle goede voeding van groene bonen voor je gezondheid. Van het helpen voorkomen van vele soorten ziekten tot het ondersteunen van de gezondheid van uw spijsvertering, groene bonen voeding is een dynamische vechter om toe te voegen aan uw genezende dieet omdat groene bonen een van de beste anti-oxidant voedingsmiddelen op aarde zijn.

 2. In tegenstelling tot veel groene groenten, kunt u zelfs groene bonen invriezen en hun voedingswaarde behouden. Bovendien zijn ze extreem gebruikelijk en kunnen ze het hele jaar door worden gevonden op uw lokale boerenmarkt of supermarkt, hoewel ze worden beschouwd als "in het seizoen" en het minst duur van zomer tot vroege herfst.

 3. Dus vergeet niet je moeder te bellen en "bedankt" te zeggen - vooral als je de ongelooflijke kracht hebt gelezen die de voeding van sperziebonen biedt.

Voedingswaarde groene bonen

 1. Wat u als groene bonen herkent, kan met name ook in meerdere categorieën worden onderverdeeld. Alle groene bonen zijn het onrijpe fruit in beschermende peulen van verschillende soorten gewone bonen. Een gangbaar type sperziebonen staat bekend als de haricot vert of Franse sperzieboon, en het wordt geclassificeerd door een langere, dunnere en zachtere pod.

 2. Naast het ongelooflijke gehalte aan voedingsstoffen dat je misschien herkent in een typische voedingsfeitenlijst, bevat de voeding voor groene bonen ook een hoog gehalte aan verschillende eiwitten, carotenoïden en andere antioxidanten die het een ware mijn van voeding. (1)

 3. Veel experts zijn het erover eens dat een van de factoren die groene bonen zo goed voor uw gezondheid maakt, het niveau van zetmeel en vezels is. In plaats van volledig direct door uw spijsvertering te worden verwerkt, worden sommige voedingsstoffen in sperziebonen geabsorbeerd en blijven grote gevolgen hebben voor uw gezondheid, lang nadat de rest van de boon is verteerd en verdreven.

 4. Een portie rauwe sperziebonen (ongeveer een half kopje of 100 gram) bevat ongeveer: (2)

Voordelen van de voeding voor groene bonen

 1. Uit het onderzoek uit Hong Kong bleek dat de voeding voor groene bonen uit Franse groene bonen de reverse transcriptie in HIV-1-cellen, de meest voorkomende vorm van HIV die wereldwijd voorkomt, aanzienlijk remde. Deze bevindingen suggereren dat sperziebonen, samen met antiretrovirale therapie en andere HIV / AIDS-bestrijdende voedingsmiddelen zoals spirulina, een langdurige behandelingsoplossing kunnen zijn voor patiënten die aan deze virussen lijden. (6)

 2. Vanwege het type voedingsvezels en koolhydraten dat in de voeding voor sperziebonen wordt aangetroffen, worden deze groenten beschouwd als voedsel met een lage glycemische index omdat de koolhydraten langzaam in uw systeem vrijkomen en spikes en dips helpen voorkomen glucosespiegels in uw bloed. Bonen behoren tot de beste volkoren voedingsmiddelen om te eten, vooral als u uw glucosespiegel in de gaten houdt en al risico loopt op obesitas of diabetes, omdat andere populaire volkoren voedingsmiddelen zoals gebakken aardappelen en rijst vaak een hoge glycemische index hebben, meestal ergens tussen de 50 en 85, terwijl bonen een lage 20 scoren op de schaal.

 3. Niet alleen voedingsmiddelen zoals sperziebonen beïnvloeden uw potentiële risico op diabetes, maar als u al diabetes hebt, is uw dieet cruciaal voor het beheer van deze chronische aandoening. Dat is de reden waarom sperziebonen deel zouden moeten uitmaken van een dieet voor diabetici.

 4. Diëten met een lage glycemische index worden sterk geassocieerd met verminderde insulinegevoeligheid en reguleren de dieet-insulinerespons van mensen met diabetes en prediabetes, en kunnen uw lichaam ook helpen om insuline goed te verwerken. In feite is aangetoond dat hypoglycemische voedingsmiddelen, waaronder Phaseolus vulgaris, de glucosetolerantiecurve (een meetinstrument dat artsen en onderzoekers gebruiken om de progressie van glucose-intolerantie te observeren) met bijna 5 procent meer verlagen dan het meest voorgeschreven medicijn voor diabetes. (7)

 5. Patiënten met diabetes hebben beschadigde b-cellen of bètacellen in hun alvleesklier. Deze beschadigde cellen veroorzaken dat het lichaam insuline onderproduceert en de reeds in het lichaam aanwezige insuline niet vrijgeeft. In 2013 ontdekten onderzoekers in Mexico dat een gekookte "gewone boon" gegeven aan diabetische ratten een significante daling van glucose, triglyceriden, algehele cholesterol en LDL-cholesterol veroorzaakte, consistent met de bescherming van bètacellen in de pancreas. Hun bevindingen tonen aan dat verschillende Phaseolus vulgarisbonen, waaronder sperziebonen, kunnen worden gebruikt als een manier om voedingswaarde diabetes onder controle te houden. (8)

 6. Andere onderzoeken richten zich op de ontsteking geassocieerd met diabetes en hebben ontdekt dat soorten Phaseolus vulgaris-bonen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van deze ontsteking. (9)

 7. Zoals ik zojuist zei, zijn sperziebonen een uitstekend voedingsmiddel voor het beheren van glucoseniveaus bij mensen die risico lopen op obesitas, omdat ze een volkoren zijn die zeer laag scoort op de glycemische indexschaal. Dit is niet alleen voor mensen die risico lopen op diabetes.

 8. Het is klinisch bewezen dat groene bonen toevoegen aan een uitgebalanceerde maaltijd u helpt gewicht te verliezen door uw bloedglucosewaarden te verlagen, waardoor u zich vol voelt en de afscheiding van het hongerhormoon, ghreline, vertraagt. hersenen om opnieuw te willen verlangen. (10)

 9. Het verlagen van cholesterol in uw bloed is goed voor meer dan alleen uw gewicht en diabetesrisico - het houdt ook uw hart kloppend. Bonen helpen de gezondheid van het hart ondersteunen door het metabool syndroom te beheren, een cluster van aandoeningen geassocieerd met een hoger risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Nogmaals, dit kan gedeeltelijk worden verklaard door het resistente zetmeel- en voedingsvezelgehalte van bonen, omdat ze het gebruik van glucose uit voedsel vertragen, de manier veranderen waarop uw lichaam vet gebruikt en de verzadiging (het tevreden gevoel dat u na het eten hebt) verhogen om te beheersen de eetlust.

 10. Het consumeren van peulvruchten vier keer of meer per week kan het risico op hartaandoeningen tot 22 procent verminderen in plaats van ze eenmaal per week te eten. Net als hun mechanisme voor het helpen handhaven van gezond eten en het behandelen van diabetes, is dit omdat peulvruchten zoals sperziebonen volkoren, vezelrijk voedsel zijn dat laag scoort op de glycemische indexschaal. (11) Een andere studie vond een omgekeerd verband tussen consumptie van peulvruchten en hart- en vaatziekten, waarbij werd ontdekt dat het dagelijks eten van slechts 3/4 kop bonen het risico op een hartaanval met een verbazingwekkende 38 procent verminderde. (12)

 11. Groene bonen worden al lang beschouwd als gezond voedsel dat verschillende delen van het lichaam ondersteunt. Een van de meest onderzochte voordelen is het vermogen van sperziebonen om de verspreiding van verschillende soorten kanker door het lichaam te voorkomen en te stoppen.

 12. Een van de redenen hiervoor is de hoge antioxidantbelasting in de voeding van sperziebonen, die helpt bij het opruimen van vrije radicalen in het lichaam dat verantwoordelijk is voor veel ziekten, een overzichtsstudie die tientallen jaren onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van sperziebonen (en andere variëteiten van Phaseolus vulgarisbonen) hebben aangetoond dat: "De anticarcinogene activiteit van bonen is gerelateerd aan de aanwezigheid van resistent zetmeel, oplosbare en onoplosbare voedingsvezels, fenolische verbindingen, evenals andere microconstituenten zoals fytinezuur , proteaseremmers en saponinen. " (3)

 13. In principe verwijst dit naar het feit dat voedingsstoffen in groene bonen anticarcinogene eigenschappen in het lichaam helpen uitoefenen, onafhankelijk van de antioxiderende activiteit die wordt gevonden in de voeding van groene bonen. Dit plaatst groene bonen onder de sterkste kankerbestrijdende voedingsmiddelen. Onderzoek ondersteunt ook dat, naast preventieve maatregelen, peptiden in sperziebonen ook de groei van kankercellen kunnen vertragen of stoppen. (4)

 14. Regelmatige consumptie van groene bonen wordt geassocieerd met een lager risico op borst-, darm- en prostaatkanker. (5) Het eten van variëteiten van Phaseolus vulgaris wordt ook geassocieerd met vertraagde of geremde groei van leukemie, borstkanker en lymfoomcellen.

 15. Verschillende voedingsstoffen in sperziebonen hebben op zichzelf kankerbestrijdende eigenschappen. Luteïne, een van de soorten antioxidanten bekend als carotenoïden, komt in grote hoeveelheden voor in groene bonen. Er wordt gesuggereerd dat mensen die grote hoeveelheden luteïne in de voeding consumeren, een verlaagd risico hebben op borst-, dikke darm-, baarmoederhals- en longkanker, en sperziebonen staat nummer 8 op de lijst met voedingsmiddelen die het hoogste in luteïne zijn. Vitamine C is ook een algemeen bekende vitamine tegen kanker, omdat het in grote doses bekend staat om kanker te behandelen. Veel artsen gebruiken vitamine C ook om chemotherapie-medicijnen aan te vullen, omdat de vitamine helpt de medicijnen alleen op de kankercellen te richten, in plaats van op het hele lichaam. Een portie sperziebonen bevat meer dan een kwart van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine C.

 16. De hoeveelheid vitamine K in een portie sperziebonen biedt ook meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse inname. Raad eens wat nog meer bewezen is dat het lichaam tegen kanker beschermt? Dat klopt, vitamine K heeft succes gehad bij het verminderen van het risico op prostaat-, dikke darm-, maag-, neus- en mondkanker.

 17. Een fascinerend onderzoek uit Hong Kong in 2010 onderzocht het effect van een specifieke voedingsstof in Franse sperziebonen op tumoren, schimmels en HIV. Het vond positieve effecten in alle drie subsets, maar het meest interessante was het effect ervan bij het remmen van HIV.

 18. HIV, of het humaan immunodeficiëntievirus, is een ongeneeslijk virus dat wordt verspreid door de uitwisseling van bepaalde lichaamsvloeistoffen. In tegenstelling tot andere virussen kan HIV niet volledig uit het lichaam worden verwijderd. Onbehandeld kan het zich ontwikkelen tot AIDS (verworven immunodeficiëntiesyndroom). HIV / AIDS wordt geassocieerd met een aantal gezondheidsrisico's omdat het T-cellen aanvalt die normaal gesproken uw lichaam helpen infecties te bestrijden.

 19. Het HIV-virus werkt volgens een proces dat reverse transcriptie wordt genoemd, waarbij de virale cellen een enzym, reverse transcriptase, gebruiken om op basis van RNA-sjablonen het zogenaamde complementaire DNA of cDNA te maken. Dit cDNA is gebonden aan het DNA van het lichaam en zorgt voor een langdurige infectie die niet van het lichaam kan worden gescheiden.

 20. Om dit proces te vertragen, schrijven artsen vaak antiretrovirale middelen voor, medicijnen die proberen reverse transcriptie te stoppen, zodat het virus niet zo snel in het lichaam kan worden geïntegreerd als onbehandeld. Hoewel deze medicijnen de levensverwachting van patiënten met hiv aanzienlijk kunnen verbeteren en de progressie van het virus naar aids kunnen voorkomen, zijn onderzoekers al enige tijd geïnteresseerd in de effecten van voeding op hiv.

 21. Als u volkorenvoedsel, zoals bonen en andere peulvruchten, drie of meer keer per week consumeert, kunt u uw risico op diabetes tot 35 procent verlagen. Andere risicobeperkende methoden voor deze ziekte zijn het consumeren van voedsel met een lage glycemische index.

Groene bonen Voedingsgeschiedenis en interessante feiten

 1. Er zijn meer dan 130 verschillende soorten sperziebonen, verdeeld in twee categorieën: struik en paal. De struikvariëteiten groeien op korte planten die geen hulp nodig hebben om recht te blijven (tussen de acht en 20 inch op volle hoogte), terwijl poolbonen moeten worden ondersteund door hekjes of andere middelen en tot zeven voet lang kunnen worden.

 2. Sperziebonen lijken ongeveer 7.000 jaar geleden in Peru te zijn ontstaan, maar worden tegenwoordig over de hele wereld geproduceerd. De topproducenten van groene bonen vanaf 2012 waren Indonesië, India en China, hoewel groene bonen ook in de VS in grote hoeveelheden worden geproduceerd.

 3. Hoewel de bonen en peulen van groene bonen de eetbare delen van de plant zijn, zijn ze niet de enige delen van een groene bonenplant. Groene bonenbladeren kunnen groen of paars zijn, en de bloemen van de groene bonenplant zijn wit, roze of paars en vaak bestoven door insecten.

 4. Sperziebonen worden ook snijbonen of sperziebonen genoemd, hoewel de snaar in sommige soorten sperziebonen niet erg lekker is. In 1894 verwijderde botanicus Calvin Keeney met succes de snaar van sommige groene bonensoorten door selectieve veredeling, waardoor hij de bijnaam 'vader van de snijboon' kreeg.

 5. Naast hun vele gezondheidsvoordelen voor de mens, helpen groene bonen ook de plantgezondheid door schimmels te doden die vaak verantwoordelijk zijn voor verschillende soorten plantendood. (18)

Groene bonen gebruiken en koken

 1. De beste manier om sperziebonen te krijgen, is door ze los te vinden op een lokale boerenmarkt waar u biologisch kunt kopen. Kies sperziebonen met een zachte textuur en levendige groene kleur, vrij van bruine vlekken en blauwe plekken. Goede sperziebonen zijn stevig en moeten bij het openen een "knappend" geluid maken. U kunt ongewassen, verse sperziebonen ongeveer zeven dagen in een plastic zak in de koelkast knapperig bewaren.

 2. Groene bonen kunnen ook worden ingevroren en nog steeds veel van hun voedingswaarde behouden. U kunt de verse bonen die u koopt maximaal zes maanden invriezen zonder hun voeding te verminderen, hoewel de voeding van groene bonen na drie maanden enigszins begint af te nemen tegen de tijd dat ze tot zes maanden bevroren worden. Het is een goed idee om de verse sperziebonen te stomen, te laten afkoelen en drogen en vervolgens in de vriezer te plaatsen. Je kunt ook bevroren sperziebonen kopen als vers kopen niet altijd een optie is.

 3. Als u sperziebonen gebruikt om te koken, laat ze dan onder koud water lopen en snijd de uiteinden af ​​of snijd ze af. Een van de meest voorkomende bereidingsmethoden is het stomen van uw sperziebonen.

 4. Je kunt sperziebonen op veel manieren gebruiken, maar een recept dat zeker een feestfavoriet zal zijn, is mijn Green Bean Ovenschotel, boordevol vitamine K en vitamine A. Ik raad ook Lemon Pepper Green Beans aan als u bent op zoek naar een bijgerecht met een complex smaakprofiel.

 5. Nog een die ik leuk vind, zijn groene bonen en gecarmeliseerde sjalotten, vooral rond de vakantie - je zult geschokt zijn hoe smaakgevuld slechts vier ingrediënten kunnen zijn!

 6. Hoewel ze veel voordelen hebben, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen waar u rekening mee moet houden bij het regelmatig eten van sperziebonen, waaronder de aanwezigheid van oxaalzuur (gebruikelijk in veel groene groenten). Dit zuur kan kristalliseren en stenen in de urinewegen veroorzaken. Drink altijd veel water om uw risico te verminderen en raadpleeg uw arts als u in het verleden oxalaatstenen van de urinewegen heeft gehad voordat u grote hoeveelheden sperziebonen consumeerde.

 7. Als u aandoeningen heeft die een tekort aan mineralen veroorzaken, wilt u misschien uw inname van sperziebonen beperken vanwege hun kleine hoeveelheid fytinezuur. Je kunt fytinezuur ook sterk verminderen door je sperziebonen te koken en ze rauw te vermijden als je lijdt aan een van deze aandoeningen.

 8. Het is ook mogelijk om allergisch te zijn voor sperziebonen, zoals voor alle peulvruchten. Als u vermoedt dat u een allergie voor groene bonen hebt, stop dan met het eten ervan en raadpleeg onmiddellijk uw arts.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407