Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding slowcookers

Stoffen in kruisbloemige groenten kunnen beschermen tegen kanker

 1. Door een slowcooker of crock pot te gebruiken om uw maaltijden te koken, bespaart u op de totale maaltijdbereiding. Nadat u alle ingrediënten in de slowcooker hebt gecombineerd, kunt u uw maaltijd laten koken terwijl u aan het werk bent of bezig bent met andere activiteiten. Bovendien kunnen voedingsmiddelen die op deze manier worden gekookt meer smaak hebben vanwege de langere kooktijd. Door de toegevoegde ingrediënten te controleren, kan koken in een slowcooker de voedingswaarde van uw maaltijden verbeteren.

Geschiedenis

 1. Slowcookers werden voor het eerst geïntroduceerd in 1971 door het bedrijf Rival. In feite waren bonenkokers de voorlopers van de eerste slowcooker, omdat bleek dat andere voedingsmiddelen goede resultaten opleverden wanneer ze langzaam werden gekookt. Sinds 1976 is de binnenkant van de slowcooker verwijderbaar voor eenvoudiger schoonmaken.

 2. Naast het verbeteren van de smaak en textuur van sommige voedingsmiddelen, kunnen slowcookers ook tijd besparen. Maaltijden kunnen 's ochtends worden bereid en tijdens de werkdag worden gekookt.

Voedingsstoffen verhogen

 1. Zoals bij elke kookmethode die u thuis gebruikt, heeft u controle over het voedingsprofiel van uw maaltijd. Als u bijvoorbeeld meer groenten toevoegt dan in het recept wordt gevraagd, worden de voedingsstoffen verhoogd en ontstaat er een maaltijd die meer vult vanwege de vezels en het grootste deel van de groenten. [! 2501 => 1140 = 3!

Verlies van voedingsstoffen

 1. Bij alle bereidingsmethoden kan er een storing optreden in voedingsstoffen, hoewel een paar voedingsstoffen zoals lycopeen meer beschikbaar komen met de verwerking. Het voordeel van een slowcooker ten opzichte van andere methoden is dat het voedsel langer op een relatief laag vuur wordt gekookt. Deze lagere hitte vernietigt mogelijk niet zoveel voedingsstoffen als andere methoden, zoals stomen of koken. Een ander voordeel is dat bij slow cooker maaltijden, de voedingsstoffen vaak kunnen worden heroverd wanneer de resulterende sauzen of sappen bij de maaltijd worden geserveerd.

Bewerkte voedingsmiddelen beperken

 1. Met een slowcooker kunt u uw consumptie van bewerkte voedingsmiddelen verminderen. Het verminderen van de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen vermindert de inname van natrium, vet en calorieën in uw dieet. Maaltijden die u mogelijk in het vak in de doos of in de winkel hebt gekocht, kunnen thuis met uw slowcooker worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld recepten voor slowcookers vinden voor gebakken desserts, stoofschotels, soepen en braadstukken. Je wordt alleen beperkt door je creativiteit. Het verminderen van deze voedingsstoffen verhoogt ook de nutriëntendichtheid, of de verhouding van calorieën tot voedingsstoffen, van de maaltijd.

Voedselveiligheid

 1. Zonder goed koken in uw slowcooker kan de veiligheid van uw voedsel twijfelachtig zijn. Slechte voedselbehandeling maakt het voedsel onveilig en kan, afhankelijk van de procedure, de voedingsstoffen verder verminderen wanneer ze worden blootgesteld aan lucht of bacteriën. U zult recepten uit gerenommeerde bronnen en de handleiding van uw slowcooker willen volgen om de bereiding van veilig voedsel in uw slowcooker te garanderen. [! 2501 => 1130 = 6!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407