Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van een kipfilet

Dicht met mineralen

 1. In 2013 werd kip voor het eerst in een eeuw populairder dan rundvlees in de Verenigde Staten, met een gemiddelde Amerikaan die jaarlijks 60 pond consumeerde. Volgens een marktonderzoek uitgevoerd aan de Oklahoma State University, wordt het grootste deel van deze kip geconsumeerd in de vorm van kipfilet zonder vel, zonder vel, vaak verkocht onder de naam kipfilets. Kipfilets zijn een veelzijdig en gezond alternatief voor rood vlees.

Vetarm

 1. Een typische commerciële portie kipfilet weegt ongeveer 113 gram, of 4 gram, en bevat geen vel. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat de gemiddelde kipfilet van deze grootte 122 calorieën bevat, waarvan ongeveer 31 calorieën afkomstig zijn van 3,4 gram totaal vet. Van dit vet wordt 0,62 gram geleverd door verzadigd vet, wat 4 procent is van de aanbevolen dagelijkse limiet voor een dieet van 2000 calorieën. Kipfilets hebben 73 milligram cholesterol - 24 procent van de aanbevolen dagelijkse limiet voor gezonde volwassenen.

Rijk aan eiwitten

 1. Een kipfilet van 4 ounce bevat 23 gram eiwit. Mannen hebben elke dag ongeveer 56 gram eiwit nodig en een kipfilet zou 41 procent van deze vereiste vervullen. Vrouwen, die dagelijks 46 gram eiwitten nodig hebben, kunnen 50 procent van hun aanbevolen inname met een kipfilet halen. Meer eiwitten uit gevogelte halen en minder uit vlees zoals rundvlees of varkensvlees, kan het risico op kanker en hartaandoeningen verlagen.

Uitstekende bron van B-vitamines

 1. Kipfilets bevatten een hoge concentratie B-vitamines zoals pantotheenzuur, riboflavine, niacine, vitamine B-12, thiamine en vitamine B-6. Elke 4-ounce filet bevat 0,86 milligram vitamine B-6, of 66 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor gezonde volwassenen. Een kipfilet levert ook meer dan 54 procent van de ADH van een man aan niacine en 61 procent aan de behoefte van een vrouw aan niacine met zijn 8,6 milligram van de voedingsstof.

Dicht met selenium en fosfor

 1. Mannen en vrouwen hebben elke dag ongeveer 55 microgram van het antioxiderende mineraal selenium nodig om de functie van het immuunsysteem en het endocriene systeem te ondersteunen. Een gemiddelde kipfilet bevat ongeveer 30 microgram selenium, goed voor 54 procent van de vereiste dagelijkse inname. Kipfilets zijn ook een rijke bron van fosfor, met 224 milligram in een portie van 4 ons. Volwassenen moeten dagelijks 700 milligram fosfor hebben en een kipfilet kan 32 procent van deze behoefte voorzien.

Kijk uit voor toegevoegd natrium

 1. Veel commercieel verpakte kipfiletfilets zijn verrijkt met een zoutoplossing om sappiger vlees te produceren. Een verbeterde filet met 440 milligram natrium levert bijna 20 procent van de limiet van 2300 milligram die wordt aanbevolen voor gezonde volwassenen, zegt geregistreerde diëtist Janet Helm. Als u een natriumbeperkt dieet volgt en niet meer dan 1500 milligram per dag mag hebben, kan een kipfilet ongeveer 30 procent van uw limiet vervullen. Om uw natriuminname laag te houden, raadt Helm aan op zoek te gaan naar kip die niet meer dan 70 milligram natrium per portie bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407