Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van geroosterde groenten in olijfolie

Gewichtsbeheer

 1. Het roosteren van groenten in olijfolie verrijkt de smaak en geeft een rokerige zoetheid of zachte textuur. Terwijl het gebruik van olijfolie het vetgehalte van groenten verhoogt, is het meestal goed vet - en de voedingswaarde van dit gerecht maakt het een verstandige keuze voor veel maaltijdplannen.

Calorieën

 1. Hoewel de hoeveelheid calorieën in groenten die in olijfolie zijn geroosterd sterk varieert, afhankelijk van welke groenten je gebruikt, een recept voor dit gerecht dat paprika, courgette, wortelen, gele pompoen, ui, aardappel gebruikt , broccoli, bloemkool en knoflook bevatten 193,9 calorieën per portie - een vijfde van het recept. Het Dieetkanaal onthult dat een typische maaltijd voor een vrouw 300 tot 500 calorieën bevat, en mannenmaaltijden meestal 400 tot 600 calorieën bevatten, dus overweeg om deze geroosterde groenteschotel te serveren als een kant van een mager vlees of eiwitrijke groente zoals linzen om voldoen aan uw calorie-eisen.

Fat

 1. Een portie met olijfolie geroosterde groenten bevat 11,4 g vet, voornamelijk van de gebruikte olijfolie. Omdat olijfolie meestal goede soorten vet biedt, is slechts 1,6 g van dit vet verzadigd, het type dat het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen. De dagelijkse maximale inname van verzadigd vet bedraagt ​​10 procent van uw totale calorie-inname voor de dag; als u een dieet van 2000 calorieën volgt, komt dit overeen met 200 calorieën uit verzadigd vet of ruwweg 22 g vet.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Eet een portie groenten geroosterd in olijfolie en neem 21,4 g koolhydraten op. De koolhydraten in dit gerecht dienen als primaire energiebron van je lichaam; eet elke dag 225 tot 325 g koolhydraten om aan uw dagelijkse brandstofbehoeften te voldoen. Je lichaam reikt vervolgens naar energie voor energie, en een portie van dit gerecht levert je 4,8 g van deze macronutriënt. Consumeer 50 tot 175 g eiwit per dag voor energie, weefselherstel en immuunfunctie.

Kalium

 1. In olijfolie geroosterde groenten zijn een goede bron van kalium - elke portie bevat 920,2 mg van dit mineraal, een aanzienlijk deel van de 2000 mg die u elke dag nodig heeft. Het kalium dat je krijgt door dit gerecht te eten, zorgt ervoor dat alle spieren in je lichaam naar behoren blijven functioneren, inclusief je hart. Het bevordert ook een goede spijsvertering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407