Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van kippenborst zonder vel vs. Tonijnsteak

Omega-3 en Omega-6

 1. Veel omnivore diëten bevatten kip en vis. Kipfilet en tonijnsteaks bieden beide een relatief milde smaak en zorgen voor uitstekende voorgerechten die alleen worden geconsumeerd, of als een additief of topper om friet, stoofschotels en salades te roeren. Beide voedingsmiddelen bevatten ook een aantal voedingsstoffen, hoewel kip zonder vel en tonijnsteak verschillen in de hoeveelheid verschillende voedingsstoffen die ze bevatten.

Calorieën

 1. Zowel kipfilet zonder vel als tonijnsteak helpen uw lichaam van energie te voorzien via hun caloriegehalte. Een portie kipfilet zonder vel van 100 g levert 114 calorieën, terwijl een gelijke portie blauwvintonijn steak 144 calorieën levert. Bij het bereiden van kipfilet of tonijn kunt u met olievrije kookmethoden zoals grillen koken zonder extra calorieën toe te voegen. Als u tijdens het kookproces olie wilt gebruiken, kies dan voor hart-gezonde oliën die onverzadigde vetten zoals olijfolie bevatten.

Protein

 1. Eiwit is goed voor een groot deel van het caloriegehalte van zowel kipfilet zonder vel als tonijnsteak. Elke portie kipfilet van 100 g bevat 21,2 g eiwit, wat ongeveer 74 procent van de totale calorieën in het gerecht is. Een portie tonijnsteak bevat 23,3 g eiwit, wat ongeveer 65 procent van de calorieën in de vis is. Zowel tonijn als kip leveren complete eiwitten, wat betekent dat ze alle 10 aminozuren bevatten die nodig zijn als onderdeel van uw dieet.

Vetgehalte

 1. Tonijnsteak en kip zonder vel bevatten beide wat vet, hoewel het vetgehalte tussen de twee gerechten varieert. Een portie tonijnsteak van 100 g en kipfilet zonder vel bevatten respectievelijk 4,9 en 2,6 g vet. Tonijnsteak bevat echter omega-3-vetzuren, die niet worden gevonden in de kipfilet. Deze vetten dragen bij aan de gezondheid van een aantal weefsels, waaronder je hersenen en hart, legt het University of Maryland Medical Center uit. Als je meer omega-3-vetzuren wilt consumeren, selecteer dan tonijnsteak boven kipfilet.

Vitaminen en mineralen

 1. Zonder vel kipfilet en tonijnsteak bevatten ook essentiële vitamines en mineralen, hoewel elk voedsel een aparte samenstelling met micronutriënten bevat. Kipfilet bevat hoge niveaus van niacine en levert 65 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Tonijn fungeert daarentegen als een zeer rijke bron van vitamine A, een voedingsstof die essentieel is voor uw visuele systeem. Beide voedingsmiddelen bevatten een aantal andere voedingsstoffen, waaronder selenium en fosfor.

 2. Zonder vel kipfilet en tonijnsteak bevatten beide essentiële vitamines en mineralen, hoewel elk voedsel een aparte samenstelling met micronutriënten bevat. Kipfilet bevat hoge niveaus van niacine en levert 65 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Tonijn fungeert daarentegen als een zeer rijke bron van vitamine A, een voedingsstof die essentieel is voor uw visuele systeem. Beide voedingsmiddelen bevatten een aantal andere voedingsstoffen, waaronder selenium en fosfor.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407