Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van Nutella versus Pindakaas

Voordelen voor de gezondheid

 1. Chocolade-hazelnootpasta zoals Nutella kan een heerlijke manier zijn om variatie aan uw broodjes en gebak toe te voegen. Misschien wilt u pindakaas nu nog niet opgeven, omdat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van chocoladehazelnootpasta als het gaat om voeding. Je zou moeten overwegen dat deze chocolade-hazelnootpasta meer een traktatie is dan een go-to-food, vanwege hun hoge suikergehalte.

Macronutriënten

 1. Een portie van 2 eetlepels hazelnootpasta met chocoladesmaak bevat 200 calorieën, terwijl dezelfde hoeveelheid pindakaas slechts 188 levert. Pindakaas biedt ook meer eiwit, met 8 gram vergeleken met 2 gram en bevat minder koolhydraten, met 6 gram in vergelijking met 23 gram. De chocolade-hazelnootpasta is iets lager in vet, met 11 gram in vergelijking met 16 gram in pindakaas. Alle behalve 3 gram vet in pindakaas is echter afkomstig van gezond onverzadigd vet.

Vitaminen

 1. Pindakaas is een betere bron van vitamines dan chocolade-hazelnootpasta, omdat elke portie van 2 eetlepels u 21 procent van de dagelijkse waarde voor niacine en 14 procent van de DV voor vitamine E geeft en chocolade-hazelnootpasta is geen bijzonder goede bron voor vitamines. Je hebt niacine nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en het omzetten van het voedsel dat je eet in energie, en vitamine E is een antioxidant die belangrijk is voor de vorming van nieuwe cellen en de immuunfunctie.

Mineralen

 1. Als u pindakaas kiest boven chocopasta-hazelnootpasta, kunt u ook gemakkelijker aan uw aanbevolen inname van mineralen voldoen. De spread bevat niet veel van de essentiële mineralen, maar pindakaas levert 12 procent van de DV's voor fosfor en magnesium in elke portie. Fosfor is essentieel voor spier-, zenuw- en nierfunctie en je hebt magnesium nodig voor het vormen van eiwitten en voor het reguleren van je bloedsuiker en bloeddruk.

Suikergehalte

 1. De meeste Amerikanen eten veel meer dan de aanbevolen hoeveelheid toegevoegde suiker, die niet meer is dan 100 calorieën of 25 gram per dag voor vrouwen en niet meer dan 150 calorieën, of 37,5 gram , per dag voor mannen, volgens de American Heart Association. Hazelnootpasta met chocoladesmaak bevat 20 gram suiker per portie, terwijl pindakaas slechts 3 gram bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407