Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van rode uien versus witte uien

Uien en knoflook met mate eten

 1. Ze kunnen ervoor zorgen dat je een paar tranen vergiet, maar Amerikanen houden zeker van hun uien en eten 20 pond per persoon in 2009, volgens de National Onion Association. Dat is meer dan 8 pond sinds 1982. Zowel rode als witte uien zijn zoet en mild en vormen smaakvolle toevoegingen aan een verscheidenheid aan gerechten, zowel rauw als gekookt. Als het op voeding aankomt, snijdt de rode ui de witte ui iets af.

Niet veel verschil in calorieën

 1. Als het gaat om calorieën, maken zowel de rode als de witte ui caloriearme keuzes. Een portie rauwe rode ui van 100 gram bevat 37 calorieën, terwijl dezelfde portie witte ui 42 calorieën bevat. Door meer caloriearm voedsel zoals de rode en witte ui in je dieet op te nemen, kun je calorieën onder controle houden, wat helpt bij het afvallen.

De vezel vergelijken

 1. De rode ui, met 2 gram vezels per portie van 100 gram, is een iets betere bron van vezels dan de witte ui, met 1,2 gram vezels in dezelfde portie. Hoewel geen van beide uien bijzonder vezelrijk is, kunnen beide u helpen om aan uw dagelijkse behoeften van 14 gram voor elke 1000 gegeten calorieën te voldoen, of 28 gram op een dieet met 2000 calorieën. Amerikanen voorzien slechts in ongeveer de helft van hun aanbevolen vezelbehoeften, volgens een artikel uit 2009 gepubliceerd in "Nutrition Review." Door meer vezels binnen uw dieet te krijgen, vermindert u het risico op hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk, obesitas en beroerte aanzienlijk.

Een blik op vitamines en mineralen

 1. Zowel rode als witte uien zijn een goede bron van vitamine C en voldoen meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde in een portie van 100 gram. Vitamine C is een essentiële in water oplosbare vitamine die uw lichaam nodig heeft om collageen aan te maken, een eiwit dat helpt bij wondgenezing en ter ondersteuning van de immuungezondheid. Het is ook een antioxidant die helpt de schade door vrije radicalen aan uw lichaam te beperken. Naast vitamine C voldoen zowel de rode als de witte ui 2 procent van uw dagelijkse waarde voor calcium, en de rode ui voldoet aan 2 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer.

Kleur maakt het verschil

 1. Zowel de rode als de witte ui bevatten het flavonoïde quercetine, een antioxidant die u mogelijk beschermt tegen hartaandoeningen, beroertes en bepaalde vormen van kanker. De concentratie van het flavonoïde is groter in de droge buitenste lagen dan de binnenste lagen van de ui. De rode ui heeft grotere hoeveelheden quercetine dan de witte ui, volgens de National Onion Association.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407