Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van Snap Peas

Dieet- en bewaarinformatie

 1. Mensen eten er al duizenden jaren erwten, maar sugar snaps zijn een vrij nieuwe variëteit, ontwikkeld in 1979, volgens het Wisconsin Department of Public Instruction. De vezels in de peul van de peulterwt gaan, in tegenstelling tot die in groen, of tuin, erwten slechts in één richting, waardoor de peulen eetbaar zijn. Knapperige en zoete, erwten vormen een heerlijk plantaardig bijgerecht of snack, plus ze bevatten weinig calorieën en een goede bron van vezels, ijzer, kalium en vitamine C.

Laag in calorieën

 1. Met 44 calorieën per 1 portie gekookte portie vullen de erwten je zonder te veel calorieën te kosten. Als u uw calorie-inname wilt beheersen om gewicht te verliezen of een gezond gewicht te behouden, zijn voedingsmiddelen zoals peultjes een goede keuze. Als het gaat om een ​​vol gevoel, is het volume voedsel belangrijker dan het caloriegehalte, aldus de Centers for Disease Control and Prevention. Caloriearme voedingsmiddelen zoals peultjes maken het gemakkelijk voor u om binnen uw calorielimieten te blijven terwijl u nog steeds honger weghoudt.

Gezonde koolhydraten

 1. Een portie gekookte snap erwten bevat 1 gram koolhydraten en 4 gram vezels. Koolhydraten zijn de energiebron van uw lichaam en zouden 45 tot 65 procent van uw calorieën moeten leveren. Vezel is een soort koolhydraat dat je lichaam niet kan verteren. Vezels in voedingsmiddelen zoals peultjes helpen constipatie te voorkomen, en meer ervan binnenkrijgen kan uw risico op hartaandoeningen verminderen. Uw dagelijkse vezelbehoeften zijn afhankelijk van uw leeftijd en geslacht. Over het algemeen hebben vrouwen 21 tot 25 gram vezels per dag nodig, en mannen hebben 30 tot 38 gram nodig.

Bron van eiwitten, wat vet

 1. Een portie gekookte snap erwten bevat 2 gram eiwit en 0,4 gram totaal vet. Eiwitten en vetten zijn essentiële voedingsstoffen, net als koolhydraten. Eiwit in voedsel zoals peultjes wordt gebruikt om de gezondheid van het immuunsysteem te bevorderen en hormonen en enzymen te maken. Je lichaam gebruikt ook vet in voedsel als energiebron. Vet is nodig om de celmembranen te behouden en te helpen bij de opname van in vet oplosbare vitamines. Je zou 10 tot 35 procent van je calorieën uit eiwitten moeten halen en 20 procent tot 35 procent van je calorieën uit vet.

Vitaminen en mineralen

 1. Snap erwten helpen je ook om aan een aantal van je vitamine- en mineraalbehoeften te voldoen, waaronder vitamine C, foliumzuur en kalium. U hebt vitamine C nodig om weefsel te herstellen. Het is ook een antioxidant die je cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Folaat is een B-vitamine die helpt nieuwe cellen aan te maken. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden, hebben voldoende foliumzuur nodig om ruggenmergdefecten bij hun baby's te voorkomen. Kalium is een mineraal dat nodig is voor het opbouwen van eiwitten en spieren, en het helpt ook de zuur-base balans in uw lichaam te beheersen.

 2. Snap erwten helpen je ook om aan een aantal van je vitamine- en mineralenbehoeften te voldoen, waaronder vitamine C, foliumzuur en kalium. U hebt vitamine C nodig om weefsel te herstellen. Het is ook een antioxidant die je cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Folaat is een B-vitamine die helpt nieuwe cellen aan te maken. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden, hebben voldoende foliumzuur nodig om ruggenmergdefecten bij hun baby's te voorkomen. Kalium is een mineraal dat nodig is voor het opbouwen van eiwitten en spieren, en het helpt ook de zuur-base balans in uw lichaam te beheersen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407