Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding van zalm versus Makreel

Houd het veilig

 1. Zalm en makreel leveren beide aanzienlijke hoeveelheden omega-3-vetzuren; Zalm biedt echter meer, volgens Dr. Bruce Holub, B.Sc., Ph.D., van het DHA / EPA Omega-3 Institute. Zalm en makreel bieden ook bronnen van vitamine D, hoewel zalm meer biedt. Qua voeding is zalm daarom de betere keuze voor deze essentiële voedingsstoffen. Zalm heeft ook de neiging om weinig zware metalen verontreinigingen te bevatten, terwijl sommige soorten makreel grote hoeveelheden kwik bevatten en moeten worden vermeden.

Omega-3 vetzuren

 1. Zalm en makreel bieden beide goede voedingsbronnen van de omega-3-vetzuren eicosapentaeenzuur, of EPA, en docosahexaeenzuur, beter bekend als DHA. Een portie gekweekte Atlantische zalm van 100 gram levert echter 2,15 gram EPA en DHA gecombineerd, terwijl dezelfde portie Pacific of jack makreelnetten 1,84 gram zijn, volgens het DHA / EPA Omega-3 Institute. Zalm is dus een betere bron voor EPA en DHA.

Vitamine D

 1. Vette vis zoals zalm en makreel is een van de weinige voedingsbronnen van vitamine D. Volgens de National Institutes of Health Office van voedingssupplementen blijven voedingsbronnen van vitamine D schaars, de optimale bron is zonlicht. 3 gram zalm biedt 112 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D, terwijl dezelfde hoeveelheid makreel 97 procent levert. Daarom blijft zalm de superieure voedingskeuze van vitamine D.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Omega-3-vetzuren en vitamine D tonen het vermogen aan om tal van gezondheidsproblemen positief te beïnvloeden, met name die verband houden met het ontstaan ​​van hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat EPA en DHA de niveaus van het goede cholesterol, HDL-cholesterol, in het bloed verhogen. EPA en DHA verlagen ook de bloeddruk en verminderen ontstekingen. Ten slotte minimaliseren EPA en DHA het risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, volgens het University of Maryland Medical Center.

Stoffen

 1. In de regel bevatten zowel zalm als makreel verwaarloosbare hoeveelheden zware metalen verontreinigende stoffen zoals kwik in vergelijking met andere vissoorten. Dat gezegd hebbende, een soort makreel bekend als de koningsmakreel bevat veel kwik en moet worden vermeden, volgens de American Heart Association. Koningsmakreel is een grote roofvis die inheems is in de Golf van Mexico en de Zuid-Atlantische Oceaan. Een aflezing van ongeveer 1 deel per miljoen kwik in elke vissoort wordt als hoog beschouwd en koningsmakreel bevat een gemiddelde van 0.73 kwik per deel per miljoen. Blijf bij kleinere soorten makreel om de inname van kwik binnen een veilig bereik te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407