Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding voor erwten

Helpt de bloeddruk verlagen

 1. Of u er nu een romige toevoeging van wilt maken aan uw soep of ze wilt toevoegen aan rijst voor kleur en zoetheid, u kunt niet verkeerd gaan, inclusief spliterwten in uw dieet. Spliterwten bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen en zijn ook eiwitrijk. Plus, deze peulvruchten koken veel sneller dan andere gedroogde variëteiten zoals bruine bonen of kikkererwten.

Gezonde calorieën

 1. Als het gaat om gezondheid en kwaliteit van leven, zijn calorieën belangrijk. Een portie gekookte spliterwten bevat 115 calorieën. Als u een dieet van 2000 calorieën volgt, komt één portie spliterwten overeen met 6 procent van uw dagelijkse calorie-inname, waardoor het een caloriearme optie is. De meeste Amerikanen eten meer calorieën dan ze nodig hebben, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, dat is waarom er in de VS zoveel overgewicht en obesitas is. Het opnemen van meer caloriearm voedsel in uw dieet kan u helpen uw calorieën in balans te houden en beter beheer uw gewicht.

Rijk aan eiwitten, maar niet vet

 1. Spliterwten zijn zeer vetarm en een goede eiwitbron. Een 1/2 portie gekookte portie bevat minder dan 1 gram totaal vet en 8 gram eiwit. De meeste Amerikanen halen hun eiwitten uit gevogelte, vlees en eieren. Maar de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2010 bevelen aan dat u andere eiwitbronnen in uw dieet opneemt, zoals spliterwten, om uw inname van voedingsstoffen te variëren en uw gezondheid te verbeteren.

Koolhydraten en vezels

 1. De meeste calorieën in spliterwten zijn afkomstig van het koolhydraatgehalte. Er zijn 21 gram in een portie van 1/2-cup. Koolhydraten zijn essentieel voor de gezondheid en zijn de energiebron van uw lichaam. In feite zouden de meeste van uw calorieën - 45 tot 65 procent - uit koolhydraten moeten komen. Spliterwten zijn ook een goede bron van vezels. Een portie van 1/2 kopje bevat 8 gram. Vezel is een soort koolhydraat dat je lichaam niet kan verteren. Door meer vezels in uw dieet te krijgen, kunt u het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en uw risico op hartaandoeningen verminderen.

Rijk aan vitaminen en mineralen

 1. Spliterwten zijn een voedzaam voedsel, wat betekent dat ze een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten, maar weinig calorieën bevatten. Spliterwten zijn een goede bron van vitamine A en B, kalium en magnesium. Vitamine A ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem en is noodzakelijk voor het gezichtsvermogen. De B-vitamines helpen de productie van rode bloedcellen en helpen ook energie te produceren uit het voedsel dat u eet. Je hebt kalium nodig om spieren op te bouwen en koolhydraten af ​​te breken in energie. Magnesium is ook nodig voor de productie van energie en om uw tanden en botten gezond en sterk te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407