Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsdebat: zijn eieren goed voor u?

Rauwe eieren pasteuriseren

 1. Kobe versus MJ.

 2. Angelina versus Jen.

 3. Hele eieren versus eiwitten?

 4. In de voedingswereld zijn weinig debatten zo verhit gebleven als het grote debat over eieren. Al bijna 40 jaar hebben onderzoekers geprobeerd te bepalen of uw omeletten, roerei en frittata's echt gezond zijn. Het argument tegen is altijd rond twee eenvoudige factoren geweest: eieren bevatten veel vet en cholesterol. Dus het zou gemakkelijk zijn om aan te nemen dat het verwijderen van de dooier of het vermijden van eieren deel uitmaken van een dieet om weer in vorm te komen. Maar een nadere beschouwing van het onderzoek onthult dat het echte debat over eieren is waarom er enige vraag was over hun gezondheidsvoordelen. Een snelle blik op de meest voorkomende mythen laat zelfs zien dat het maken van eieren tot een standaardonderdeel van uw dieet een van de beste beslissingen is die u kunt nemen.

Mythe: Eieren maken je dik Waarheid: Eieren zijn een geweldig voedsel voor gewichtsverlies

 1. Je hebt misschien gehoord dat het eten van eieren je dik maakt omdat 60 procent van de calorieën in eieren uit vet komt. Vet eten maakt je echter niet vet en eieren zijn een caloriebeperkt voedsel dat is ontworpen om gewichtsverlies te maximaliseren, niet om het te voorkomen. Eén ei bevat slechts ongeveer 70 calorieën, met een geweldige balans van 6 gram eiwit en 5 gram vet. De eiwit / vet combinatie van verhoogt verzadigingshormonen - degene die je hersenen vertellen dat je vol bent. Het eiwit in eieren zorgt er ook voor dat je lichaam het hormoon glucagon afgeeft, wat je lichaam aanmoedigt om opgeslagen koolhydraten en vet vrij te maken en te gebruiken.

 2. Vergelijk het punt met eieren met rijstwafels - een tijdloos "dieet" -voedsel. Twee rijstwafels bevatten ook 70 calorieën, maar zonder eiwitten of vet. Die calorieën komen uit 14 gram hoge glycemische vulling met vetcellen, geraffineerde koolhydraten, waardoor het een veel minder wenselijke keuze is.

Mythe: eieren verhogen uw cholesterol Waarheid: eieren hebben geen invloed op het cholesterolgehalte

 1. Het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed is al tientallen jaren een belangrijke missie voor de volksgezondheid. Het zou volkomen logisch zijn dat als u de hoeveelheid cholesterol in uw bloedbaan wilt verlagen, u de hoeveelheid cholesterol die u eet moet verminderen. Dat is waarom eieren meestal als gevaarlijk worden aangeprezen, omdat ze ongeveer 200 mg per portie bevatten.

 2. Het probleem: cholesterol in de voeding verhoogt cholesterol eigenlijk niet zoveel als u zou denken. In feite ervaart slechts 30 procent van de mensen een significante toename van het cholesterolgehalte na het volgen van een dieet met veel cholesterol. Onderzoekers van Harvard keken naar de voedingsgewoonten van meer dan 100.000 mensen en concludeerden dat dagelijkse eiconsumptie bij gezonde personen het risico op hart- en vaatziekten niet verhoogde. Wat meer is, een studie van de Universiteit van Connecticut bleek dat het eten van drie eieren per dag als onderdeel van een koolhydraatarm regime HDL - het "goede" cholesterol - verbeterde zonder negatieve gezondheidseffecten.

Mythe: Eet alleen eiwitten Waarheid: Geniet van het hele ei - inclusief dooier)

 1. De beweging 'alleen eiwit' is gemaakt uit de massabeweging om zoveel cholesterol en vet uit het Amerikaanse dieet te verwijderen om hartziekten en obesitas te bestrijden. Een eiwit bevat alle eiwitten - 3,5 gram per ei; de rest van de voedingsstoffen, eiwitten en vet verbergen zich in de dooier, wat betekent dat het geel het meest voedzame deel is. Eierdooiers bevatten 240 mg leucine, het aminozuur dat alleen verantwoordelijk is voor het omdraaien van uw genetische spieropbouwende schakelaar.

 2. Maar eidooiers zijn veel meer dan alleen een spieropbouwende voedingsstof. Ze bevatten ook choline - essentieel voor de functie van het celmembraan - cholesterol, dat dient als het moleculaire kader voor meerdere hormonen in het lichaam, vitamine A, vitamine D en vitamine E. Je kunt ook eieren krijgen van kippen die omega kregen -3 rijk voer, de omega-3 vetzuren in hun voer verrijken de omega-3 vetten in de dooier, waardoor je evenveel als ook 150 mg van de omega-3 vet DHA met lange keten bevat. Geniet van het hele ei om te profiteren van alle voedingsvoordelen

Mythe: het eten van rauwe eieren geeft u toegang tot meer voedingsstoffen Waarheid: kook uw eieren om ervoor te zorgen dat u toegang hebt tot alle voedingsstoffen

 1. Sinds Rocky rauwe eieren puffde als onderdeel van zijn zoektocht om Apollo Creed te verslaan, heeft de kennis over het eten van rauwe eieren een beroep gedaan op voedingsfanaten. Onderzoek toont echter aan dat het enige dat je zult verdienen aan je Italiaanse hengststijl een lijst met gezondheidsproblemen is - zonder de voordelen. Een aangeprezen voordeel van rauwe eieren is dat je cholesterol in zijn niet-geoxideerde vorm verteren. De oxidatie van ei-cholesterol tijdens het koken is echter minimaal - en wordt nog verder verlaagd als je je eieren op een lagere temperatuur kookt. Het eten van rauwe eieren is ook aanbevolen om de afbraak van gezondheidsbevorderende luteïne en zeaxanthine te voorkomen. Uit onderzoek van de "American Journal of Clinical Nutrition" en "Journal of Nutrition" blijkt echter dat het eten van gekookte eieren leidt tot een toename van de hoeveelheid luteïne en zeaxanthine in het bloed.

 2. Aan de andere kant bevatten rauwe eieren een stof genaamd avidine, die bindt en de opname van de essentiële voedingsstof biotine voorkomt. Het koken van eieren deactiveert avidine en maakt het biochemisch nutteloos. En hoewel slechts 1 op de 10.000 eieren besmet is met salmonella, doden goed kokende eieren effectief alle aanwezige salmonella - en verminderen ook het risico op eventuele door voedsel overgedragen ziekten aanzienlijk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407