Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsfeiten over de Zwarte Woud

Overwegingen

 1. Als het op ham aankomt, beschrijft "Zwarte Woud" een bereidingsmethode. Volgens voedselinformatiebron Praktisch eetbaar, is het het proces dat het speciaal maakt. Traditioneel wordt de ham ingewreven in een mengsel van kruiden en zout en vervolgens gedurende een maand tot anderhalve maand uitgehard. Eenmaal genezen, roken en bereiden de gerookte ham aan de lucht. Wat de voeding betreft, zijn hammen in het Zwarte Woud vergelijkbaar, maar niet identiek aan andere hammen. [! 31985 => 1130 = 2!

 1. Boar's Head, een vleeswarenbedrijf, verspreidt voedingsinformatie over hun Zwarte Woud-ham. Hun label geeft echter een 2 oz. portiegrootte. Volgens Hillsboro, Oregon, cateraar Dave Coffman, is een typische portie ham dichter bij 4 oz. Een 4-oz. portie Black Forest Ham bevat 160 calorieën, waarvan 10 uit vet.

Vet profiel

 1. Vier gram Zwarte Woud-ham bevat 2 g vet. Geen van het vet is verzadigd of transvet, dat zijn de vetten die bijdragen aan ongezond LDL-cholesterol. De vetten in Zwarte Woud-ham zijn onverzadigd, wat betekent dat ze bijdragen aan HDL-cholesterol, wat de algehele gezondheid van het hart kan verbeteren.

Koolhydraatprofiel

 1. Er zitten 4 g koolhydraten in een portie Zwarte Woud-ham, allemaal simpele suiker-koolhydraten. Harvard-voedingsdeskundige Walter Willett schrijft dat eenvoudige koolhydraten moeilijk zijn voor de alvleesklier en kunnen leiden tot fluctuerende bloedsuikerspiegels. Omdat de koolhydraten minder dan 2 procent van je dagelijkse waarde voor koolhydraten in Zwarte Woud-ham leveren, is dit minder zorgwekkend dan in andere, koolhydraatrijke voedingsmiddelen.

Protein

 1. Vlees levert proteïne beter dan elk ander soort voedsel, volgens Willett. Een typische portie ham uit het Zwarte Woud brengt 20 g eiwit op tafel. Dit is de helft van de USDA aanbevolen dagelijkse inname. Merk ook op dat ham, net als alle soorten vlees, complete eiwitten levert zonder het te combineren met ander voedsel.

Vitaminen en mineralen

 1. Ham is rijk aan B-vitamines en belangrijke mineralen. Vier oz. levert 60 procent van uw dagelijkse hoeveelheid vitamine B1, 28 procent van uw B2, 26 procent van uw B6 en 16 procent van uw B12. Het levert 5 procent van je ijzer en 13 procent van je zink. Aan de riskantere kant bevat een portie ook meer dan 1.000 mg natrium, wat bijna de helft van uw dagelijkse hoeveelheid is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407