Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsfeiten voor jasmijn bruine rijst

Antioxidant kracht

 1. Bruine jasmijnrijst is een variëteit aan langkorrelige rijst die inheems is in Thailand, maar vanwege recente onthullingen over de voedingswaarde van bruine rijst wordt het wereldwijd steeds populairder. Het heeft een subtiele nootachtige smaak en een bloemig aroma, is een geweldige aanvulling op roerbakgroenten van groenten of vlees, en kan worden genoten als een energieverhogend bijgerecht in bijna elke maaltijd, of zelfs alleen.

Bruin versus wit

 1. Omdat het een bruine rijst is, doorloopt Jasmine Brown-rijst niet het maalproces zoals zijn witte tegenhanger. Frezen verwijdert de schil van het graan en verandert de bruine rijst in wit. Maar volgens Dr. Michael Lam, een specialist in voedings- en antiverouderingsgeneeskunde, verandert het malen de voedingswaarde van de rijst aanzienlijk. Door de rijst van de rijst te verwijderen, gaan waardevolle vezels en etherische oliën verloren.

Vezel, mineralen en etherische oliën

 1. Een kopje bruine jasmijnrijst bevat meer vezels, mineralen en etherische oliën dan de witte rijst. Volgens Dr. Lam bevat bruine rijst 3,5 keer meer voedingsvezels dan witte rijst. Dit is belangrijk omdat vezel vult en helpt degenen die minder willen eten, zich eerder verzadigd voelen. Hoge niveaus van etherische oliën in de rijst helpen ook het risico op gastro-intestinale en hartaandoeningen te verminderen, door te helpen bij de vermindering van hoog-lipide cholesterol in ons lichaam. [! 32646 => 1130 = 4!

 1. Bruine jasmijnrijst is een belangrijke bron van mangaan. Slechts één kopje levert 88 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van mangaan, en dit sporenmineraal helpt bij de productie van energie uit eiwitten en koolhydraten. Mangaan helpt ook bij de synthese van vetzuren in het lichaam, wat de gezondheid van het centrale zenuwstelsel bevordert en helpt bij de productie van goede cholesterol.

Volle granen en gewichtsverlies

 1. Het American Journal of Clinical Nutrition publiceerde onlangs een studie waarin werd gesteld dat de inname van volkoren omgekeerd evenredig was met gewichtsverlies, en dat drie porties volkoren voedsel eigenlijk helpt om buikvet te verminderen.

Bruine rijst en selenium

 1. Het seleniumgehalte in bruine jasmijnrijst is een afstotend middel tegen darmkanker. Bruine rijst levert 27,3 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium en is een bron van een moeilijk te vinden mineraal dat ook een antioxidant is en het immuunsysteem van het lichaam helpt stimuleren. Selenium speelt ook een sleutelrol in het metabolisme van schildklierhormoon.

Calorieën en koolhydraten

 1. Een kwart kopje portie bruine jasmijnrijst bevat 170 calorieën en 35 gram totale koolhydraten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407