Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsgids voor wafels

Als onderdeel van een dagelijks dieet

 1. Wafels, meestal gemaakt van een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, melk, boter en suiker, dateren uit het oude Griekenland, volgens het tijdschrift "Time". Ze worden gekookt in een speciale pers die ze een karakteristiek roosterpatroon geeft. U kunt ervoor kiezen om ze gewoon te eten; de meest populaire manier om wafels te serveren is met boter en ahornsiroop.

Calorieën

 1. Een portie van 2 wafels, elk 4 inch bij 4 inch, bevat 170 tot 250 calorieën. Deze hoeveelheid kan variëren op basis van ingrediënten die in uw wafelbeslag worden gebruikt, evenals op merk. 1 el toevoegen. van boter draagt ​​102 calorieën, en gieten 3 el. van ahornsiroop over je wafels voegt 80 calorieën toe. Go Ask Alice !, Columbia University's Health Q A Internet Service beveelt aan om een ​​ontbijt met 350 tot 500 calorieën te plannen om het beste aan uw energiebehoeften te voldoen. Als je het calorieniveau wilt verhogen, overweeg dan om een ​​kant fruit of ontbijtvlees, zoals ham of spek, bij de wafels te serveren. [! 3128 => 1130 = 3!

 1. Twee wafels bevatten 6 tot 12 g vet, waarvan 2 tot 3 g verzadigd is. De beste praktijk is dat u de vetconsumptie beperkt tot 44 tot 78 g vet per dag en niet meer dan 15 g verzadigd vet per dag eet. Overmatig verzadigd vet verhoogt het risico op verhoogde cholesterolspiegels aanzienlijk, wat bijdraagt ​​aan uw kansen op hartaandoeningen en beroertes. Een portie van twee wafels bevat ook 3 g suiker. Het consumeren van te veel suiker in uw dieet kan leiden tot ontstekingen en verhoogde bloeddruk. Zowel vet als suiker kunnen bijdragen aan overgewicht.

Koolhydraten en vezels

 1. Het consumeren van wafels voegt 26 tot 30 g koolhydraten toe aan je maaltijdplan; je moet zeker elke dag 130 g koolhydraten eten. Deze macronutriënt voldoet aan uw energiebehoeften en is goed voor ongeveer 104 tot 120 calorieën in een portie met twee wafels. Koolhydraten worden opgeslagen in je spieren en lever voor later gebruik, hoewel de vezels in je dieet, een onderdeel van koolhydraatrijk voedsel, een koolhydraat is dat het lichaam niet verteert. Vezel, ook wel bulk of ruwvoer genoemd, kan u helpen constipatie te voorkomen en kan ook een rol spelen bij het afvallen. Vezelrijk voedsel houdt je maag langer vol, waardoor je niet teveel calorieën kunt eten.

Vitaminen

 1. Twee wafels bevatten 10 tot 20 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine A. Deze vitamine speelt een cruciale rol bij de productie van sperma en het behoud van de vrouwelijke voortplantingscyclus, en uw huid is ervan afhankelijk om te blijven gezond. Een vitamine A-tekort kan worden aangegeven door een droge huid en problemen met het gezichtsvermogen, omdat vitamine A ook helpt bij nachtzicht. Wafels bieden je ook 2 procent van de vitamine C die je dagelijks moet consumeren. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, heeft de reputatie om verkoudheid te bestrijden, hoewel Dr. Seth Feltheimer van de New York-Presbyterian Hospital / Columbia Medical Centers in een artikel in december 2010 in het "New York Daily News" opmerkt dat geen enkele studie dit geloof bevestigt .

Mineralen

 1. Een portie van twee wafels levert ijzer in uw dieet - 10 tot 20 procent van het ijzer dat u dagelijks zou moeten consumeren. Dit mineraal bevordert de zuurstofafgifte in uw lichaam en zonder voldoende ijzer, kunt u bloedarmoede ontwikkelen. Deze aandoening resulteert in een verminderde immuunfunctie en vermoeidheid. Je kunt het ijzergehalte in wafels verhogen door ze te koken in een gietijzeren pers, volgens Go Ask Alice! Bewijs gepubliceerd in het juli 2006 nummer van de "Journal of Food Science" geeft aan dat gietijzeren kookgerei ijzer toevoegt aan voedsel dat erin wordt gekookt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407