Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsgist versus actief droog

Gezondheidsvoorzorgsmaatregelen

 1. Nutritionele gist en actieve droge gist zijn geen uitwisselbare ingrediënten. Hoewel beide "gist" in hun naam hebben, is dat waar hun overeenkomsten eindigen. Voedingsgist is een gedeactiveerde gist die vooral door veganisten wordt gebruikt om sauzen te verdikken en de smaak van Parmezaanse kaas na te bootsen. Actieve, droge gist is een geactiveerde gist die gewoonlijk in broden wordt opgenomen om ze te laten rijzen. Hoewel je misschien voedingsgist kunt toevoegen om je dagelijkse voeding te stimuleren, kan actieve droge gist niet als een dergelijk supplement worden gebruikt.

Wat is gist?

 1. Gist is een eencellige schimmel. Wanneer actief, eet droge gist suiker en zetmeel en geeft koolzuurbellen en alcohol af, waardoor het deeg rijst. Actieve, droge gist is sluimerend in de verpakking, maar het wordt gemakkelijk geactiveerd door warm water en soms een beetje suiker toe te voegen. Voedingsgist is hetzelfde organisme, maar het is tot zo'n hoge temperatuur verhit dat het niet meer leeft en actief is. Vind het in verkruimelde of in vlokken vorm in reformwinkels.

Slechts één is een supplement

 1. U kunt actieve droge gist niet rechtstreeks uit de verpakking eten, omdat deze in uw spijsverteringskanaal blijft groeien en voedingsstoffen uit uw lichaam steelt. Omdat het gedeactiveerd is, zal voedingsgist niet in je groeien en je voedingsstatus verhogen. Gebruik het rechtstreeks uit de verpakking om op popcorn te strooien, in pasta te gooien of in een veganistische "kaas" saus te roeren.

Voedingsvergelijking

 1. U kunt alleen genieten van de voedingsstoffen in actieve, droge gist als onderdeel van een recept voor gekookt deeg. Een eetlepel, die een tot twee broden maakt, bevat ongeveer 5 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 3 gram vezels. Het biedt ook kleine hoeveelheden calcium, B-vitamines en kalium - maar wanneer deze worden verdeeld over een heel brood, is het effect op uw voedingsstatus minimaal. Voedingsgist wordt echter meestal een eetlepel of meer per keer geconsumeerd. In 12 gram, of 1 eetlepel, krijg je 6 gram eiwit, evenals de 5 gram koolhydraten en 3 gram vezels.

Vitamine B12

 1. Veganisten en vegetariërs consumeren vaak voedingsgist om vitamine B12 te verkrijgen, een essentiële vitamine die vooral verkrijgbaar is in vlees en gevogelte. Voedingsgist bevat van nature geen B12, maar veel producenten versterken het. Dus, als B12 de reden is dat u voedingsgist consumeert, controleer dan het etiket om ervoor te zorgen dat u een versterkte versie krijgt. Actieve, droge gist heeft slechts sporen B12.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407