Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsinformatie rode bladsla

Sap maken versus rauwe groenten eten

 1. Rode bladsla kwalificeert zich van nature als calorievrij voedsel, volgens de voorschriften van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het is ook vetvrij en bestaat voornamelijk uit water. Deze voedingskwaliteiten zorgen voor een lage energiedichtheid, waardoor rode bladsla waardevol is voor gewichtsbeheersing. Je kunt een redelijke portie eten en je vol voelen, terwijl je een boost krijgt van vitamine A en K.

Macronutriënten in rode bladsla

 1. Rode bladsla is gemakkelijk te herkennen aan de losse klomp bladeren getint met tinten rood tot donker roodachtig paars. Het heeft ongeveer hetzelfde voedingsprofiel als groene bladsla en romaine, maar romaine heeft het dubbele van vitamine A. Rode bladsla is korter houdbaar dan andere soorten sla, maar alle soorten zijn zeer bederfelijk en moeten binnen een week worden geconsumeerd. Koel de sla binnen twee uur om het risico op bacteriegroei te verminderen. Een kopje geraspte rode bladsla bevat 4 calorieën en 1 gram koolhydraten. Je krijgt een beetje vezels, maar slechts ongeveer 1 gram in een portie van 1 kop.

Rijke bron van vitamine A

 1. Een groot aantal stoffen hoort thuis onder de paraplu van vitamine A, maar ze zijn allemaal gecategoriseerd als retinoïden of carotenoïden, volgens het Linus Pauling Institute. Retinoïden zijn verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen van vitamine A, zoals normaal zicht, een gezonde huid en immuunondersteuning. Rode bladsla is een rijke bron van carotenoïden, voornamelijk bètacaroteen. Je lichaam zet bètacaroteen om in retinol, dus het draagt ​​bij aan je dagelijkse vitamine A. Je krijgt ook een kleinere hoeveelheid carotenoïden luteïne en zeaxanthine, die als antioxidanten in je ogen werken. Een portie rode bladsla bevat 2.098 internationale eenheden vitamine A, of ongeveer 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 3.000 internationale eenheden.

Vitamine K voor botten en bloed

 1. Uw lichaam gebruikt vitamine K om eiwitten te vormen die het meest bekend staan ​​om het maken van bloedstolsels. Deze vitamine K-afhankelijke eiwitten vervullen echter andere essentiële rollen. Ze helpen de botdichtheid te handhaven door de calciumbeweging in uw botten te reguleren. Andere eiwitten gemaakt van vitamine K remmen de opbouw van mineralen in uw bloedvaten, wat kan helpen verharding van de slagaders te voorkomen, volgens een overzicht gepubliceerd in het januari nummer van "Trends in Molecular Science." Je krijgt 40 microgram vitamine K als je 1 kop geraspte rode bladsla eet. Dit bedrag biedt 44 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vrouwen en 33 procent van de mannen.

Andere voedingsstoffen

 1. Om in aanmerking te komen als een goede bron voor een voedingsstof, moeten voedingsmiddelen volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration ten minste 10 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor die voedingsstof in één portie van het voedsel leveren. . Hoewel rode bladsla geen goede bron van andere voedingsstoffen is, levert een portie van 1 kopje een kleine hoeveelheid thiamine, riboflavine en vitamine B-6. Hetzelfde deel bevat volgens het Institute of Medicine ook 0,34 milligram ijzer, of 2 procent van de vrouwen en 4 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor mannen.

 2. Om in aanmerking te komen als een goede bron voor een voedingsstof, moet voedsel volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration ten minste 10 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor die voedingsstof in één portie van het voedsel leveren. . Hoewel rode bladsla geen goede bron van andere voedingsstoffen is, levert een portie van 1 kopje een kleine hoeveelheid thiamine, riboflavine en vitamine B-6. Hetzelfde deel bevat volgens het Institute of Medicine ook 0,34 milligram ijzer, of 2 procent van de vrouwen en 4 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor mannen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407