Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingslijst bloedgroep B

10. Water

 1. Er zijn vier belangrijke bloedgroepen die bepalen aan wie u bloed kunt doneren en waar u bloed van kunt ontvangen. Sommige mensen geloven ook dat je bloedgroep belangrijk is voor andere aspecten van je gezondheid. Deze mensen denken dat je goed moet eten voor je bloedgroep om gezond te blijven.

Bloedgroepen, gezondheid en voeding

 1. Mensen hebben vier belangrijke bloedgroepen: O, A, B en AB. Binnen deze bloedgroepen heb je ook rhesus-positieve en negatieve groepen (aka, Rh-positief en Rh-negatief).

 2. De prevalentie van bloedgroep varieert per regio en land, omdat deze eigenschap genetisch bepaald is. Volgens de Stanford School of Medicine Blood Center:

 3. Uw bloedgroep is uiterst belangrijk voor het doneren van bloed of het nodig hebben van een transfusie, evenals weefsel- en orgaantransplantatie. Niet alle bloedgroepen zijn compatibel met elkaar en het ontvangen van het verkeerde type kan uw immuunsysteem negatief beïnvloeden. Als u het verkeerde type bloed zou krijgen, zou u ziek kunnen worden en zelfs sterven.

 4. Sommige mensen geloven echter dat bloedgroepen een rol spelen bij andere aspecten van gezondheid. In het bijzonder geloven sommige mensen dat je goed moet eten voor je bloedgroep. Het "bloedgroep" dieet is voorstander van het eten van bepaalde voedingsmiddelen op basis van uw bloedgroep, die zogenaamd een afspiegeling is van de voedingsgewoonten van uw voorouders.

Het bloedgroepdieet

 1. Het bloedgroepdieet is gebaseerd op het boek "Eat Right for Your Type" van Dr. Peter J. D'Adamo, dat oorspronkelijk werd gepubliceerd in 1996 en opnieuw werd gepubliceerd in 2016.

 2. Een onderzoek uit april 2018 in het Journal of Nutrition en Harvard Health Publishing stelt dat dit boek bepleit dat je goed moet eten voor je bloedgroep. Een bloedgroep dieetgrafiek zou bepleiten:

 3. Naast deze zijn er ook specifieke voedingsmiddelen die u moet proberen te consumeren als u probeert af te vallen. Een bloedgroep B-maaltijdplan voor gewichtsverlies zou bijvoorbeeld betrekking hebben op voedingsmiddelen zoals bladgroenten, eieren, lever en zoethout. Met dit maaltijdplan vermijd je voedsel zoals kip, maïs, pinda's en tarwe.

 4. Deze specifieke diëten zijn elk gemaakt met het idee dat zij het voedsel zijn dat uw voorouders consumeerden. Mensen met bloed van het type O waren bedoeld als jagers-verzamelaars, terwijl mensen met bloed van het type A bedoeld waren als boeren. Mensen met bloed van het B-type moesten nomadisch zijn en zuivel consumeren, terwijl mensen met bloed van het AB-type het nageslacht waren van mensen met bloedgroepen A en B.

 5. Elk dieet is bedoeld om hand in hand te gaan met specifieke soorten oefeningen die ook complementair zijn aan de bloedgroep.

Geldigheid van bloedgroepdieeten

 1. Harvard Health Publishing, de Journal of Nutrition-studie en een studie uit juli 2013 in het American Journal of Clinical Nutrition stellen allemaal dat er geen geldigheid bestaat voor het idee van een bloedgroepdieet. Een studie uit januari 2014 in het tijdschrift PLOS One ontdekte dat bepaalde aanbevelingen die deel uitmaakten van het "bloedgroep" dieet gezond konden zijn. Deze gezondheidsvoordelen waren echter volledig los van de bloedgroepen van mensen.

 2. Er is momenteel geen bewezen verband tussen bloedgroep en gastro-intestinale gezondheid of gewicht. Uw bloedgroep kan echter uw darmmicrobioom beïnvloeden en kan uw gezondheid op andere manieren beïnvloeden. Het Journal of Nutrition stelt dat bloedgroepen in verband zijn gebracht met het risico op ziekten en aandoeningen zoals:

 3. Verschillende studies - waaronder een studie van maart 2015 in het Diabetologia Journal, een studie van januari 2016 in de European Review for Medical and Pharmacological Sciences en een studie van mei 2016 in de Integrative Obesity and Diabetes Journal - - allen vonden dat mensen met bloedgroep O de meeste weerstand hebben tegen diabetes type 2, terwijl mensen met bloedgroep B de minste weerstand hebben.

 4. Er is een gevestigde relatie tussen ongezonde voedselconsumptie, gewichtstoename, obesitas, inactiviteit en diabetes. Dit betekent echter alleen dat u uw dieet en het vermogen van uw lichaam om insuline te verwerken in de gaten wilt houden als u een B-bloedgroep heeft. Als je verder actief en gezond bent, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Gezonde voeding en goede voeding

 1. Een aantal van de principes die worden bepleit als onderdeel van het "bloedtype" dieet zijn gezond. Of ze nu voor gewichtsverlies of gewoon dagelijkse consumptie zijn, deze diëten bevorderen meestal de inname van plantaardig voedsel en bevelen het vermijden van verwerkt en junkfood aan. Dit zijn ook aanbevelingen die in overeenstemming zijn met de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen.

 2. Als u denkt dat de standaard voedingsaanbevelingen niet geschikt zijn voor u en uw gezondheid, zijn er andere gezonde diëten die u kunt proberen. Koolhydraatarme diëten, vetrijke diëten, eiwitrijke diëten en plantaardige diëten zijn allemaal alternatieven die alom gevestigde gezondheidsvoordelen hebben. Praat met uw arts of diëtist om erachter te komen welk dieetplan het beste voor u zou werken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407