Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die borstinfecties helpen

Vette vis

 1. Een borstinfectie treedt op wanneer een virus of vorm van schadelijke bacteriën in uw longen koloniseren. Een borstinfectie die grotere luchtwegen aantast, staat bekend als bronchitis. Longontsteking beïnvloedt kleinere luchtzakken in uw longen. Symptomen van infecties op de borst kunnen hoesten, koorts, kortademigheid, hoofdpijn, congestie, verminderde eetlust en lethargie zijn. Naast rust en medische behandelingen kunnen, indien nodig, bepaalde voedingsmiddelen helpen de ernst van uw symptomen te voorkomen of te verminderen.

Groenten en fruit

 1. Groenten en fruit zijn belangrijke bronnen van antioxidanten - voedingsstoffen die het vermogen van uw lichaam om weerstand te bieden aan en te genezen van infecties en ziekten vergroten. Volgens onderzoek gepubliceerd in "Chest" in 2007, kan het verhogen van uw fruit- en groente-inname helpen om de symptomen van de lagere luchtwegen te minimaliseren. Voor de studie werden de voedingsgewoonten en ademhalingssymptomen van 2112 leerlingen van de twaalfde klas in de Verenigde Staten en Canada gedurende twee jaar geanalyseerd. Onderzoekers vonden een positief verband tussen lage fruitinname en verhoogde chronische symptomen van bronchitis. Roken verhoogde deze risico's. Om te profiteren van de voordelen van fruit en groenten bij het herstellen van een infectie op de borst, consumeer die rijken aan antioxidanten, zoals bessen, citrusvruchten, tomaten, bladgroenten, broccoli en winterpompoen. Vers fruit en pure groenten en fruit bevorderen ook de hydratatie, kunnen uw lichaam helpen zich te ontdoen van gifstoffen door urine en slijm te verminderen.

Op bouillon gebaseerde soep

 1. Soepen verbeteren de hydratatie en kunnen keelpijn en ontsteking verzachten geassocieerd met longinfecties. Kippensoep biedt eiwit, dat fysieke kracht en genezing ondersteunt, en kan slijm geassocieerd met bronchitis losmaken, volgens het University of Maryland Medical Center. Vermijd romige soepen, die slijm kunnen verergeren. Extra eiwitrijke soepingrediënten zijn bonen, linzen, tofu en vis. Gebruik groenten voor extra antioxiderende voordelen.

Vette vis en lijnzaad

 1. Vette vis, zoals zalm, tonijn, sardines, meerforel, bot, heilbot en makreel en lijnzaad - een vezelrijk zaadras, zorgen voor omega-3-vetzuren - gezond vetten die ontstekingen kunnen verminderen. Volgens de studie gepubliceerd in "Chest" worden ontstekingsremmende vetten geassocieerd met minder symptomen van luchtweginfectie. Vette vis levert ook waardevolle hoeveelheden eiwitten en biedt voedzame alternatieven voor vet vlees, wat ontstekingen kan verergeren. Kies voor een optimale opname gemalen lijnzaad boven hele zaden. Geniet van lijnzaad alleen of toegevoegd aan smoothies, yoghurt, warme ontbijtgranen of gebakken producten.

Yoghurt en Kefir

 1. Yoghurt en kefir zijn gekweekte melkproducten die nuttige, of 'vriendelijke' bacteriën bieden, ook wel probiotica genoemd. Hoewel aanvullend onderzoek nodig is, kunnen probiotica volgens de Universiteit van Maryland Medical Center helpen de ernst van bronchitis-symptomen te voorkomen of te verminderen. Gebruik voor de beste resultaten yoghurt en / of kefir die "actieve actieve culturen" bevatten, zoals Lactobacillus. Als je keelpijn ervaart, probeer dan bevroren of goed gekoelde yoghurt of kefir, die een rustgevend of verdovend effect kan hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407