Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verlagen voor diabetes type 2

Vitaminen

 1. Diabetes is een ernstige gezondheidstoestand waarbij het lichaam zijn bloedsuikerspiegel niet op natuurlijke wijze kan reguleren. Type 2 diabetes, die meestal later in het leven komt, treedt op wanneer het lichaam ofwel geen insuline produceert of de productie van insuline niet kan herkennen, een belangrijk hormoon dat glucose vanuit de bloedbaan naar de cellen verplaatst waar het nodig is. Wanneer de bloedsuikerspiegel te hoog wordt in de bloedbaan, lopen diabetici het risico op ernstige bijwerkingen zoals neuropathie, hartaandoeningen en oogproblemen. Er zijn medicijnen om gevaarlijk hoge bloedsuikerspiegels bij diabetici te verlagen, maar gelukkig kunnen verschillende gezonde voedingsmiddelen ook de bloedsuikerspiegel verlagen.

Kipfilet

 1. Kipfilets zijn een gezonde keuze voor diabetici van type 2 die hun bloedsuikerspiegel willen verlagen. Volgens het tijdschrift 'Nutrition and Metabolism' verlagen voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals kipfilets, de bloedsuikerspiegel en verhogen tegelijkertijd de secretie van insuline zodat het lichaam bloedglucose (bloedsuiker) kan verplaatsen naar de cellen. De voedingsdatabase CalorieKing.com stelt dat een volle kipfilet van 53 gram 53,4 g eiwit bevat, maar geen koolhydraten, die de bloedsuikerspiegel kunnen verhogen.

Walnoten

 1. Er zijn twee duidelijke maar belangrijke voordelen van het eten van walnoten als het gaat om het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het hoge vetgehalte in walnoten vertraagt ​​de opname van koolhydraten zodat de bloedsuikerspiegel langzamer stijgt, volgens "Nutrition and Metabolism." Het tijdschrift stelt ook dat voedingsvet de insulineproductie kan verhogen, wat op zijn beurt de bloedglucose kan verlagen. Bovendien kan het vezelgehalte van walnoten helpen om het effect dat koolhydraten hebben, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt, teniet te doen, stelt het Joslin Diabetes Center. CalorieKing.com legt uit dat een half kopje walnoten in de schaal 9,1 g eiwit en een gram vezels bevat.

Quinoa

 1. Quinoa is een gezond en stevig graan dat niet veel wordt gebruikt in de Verenigde Staten. Het kookt als rijst en smaakt vergelijkbaar met rijst, maar het heeft een hoger eiwitgehalte dan rijst. CalorieKing.com stelt dat de helft van een kopje gekookte quinoa slechts 127 calorieën bevat, maar 2 g vezels en 4,5 g eiwit. De combinatie van eiwitten en vezels helpt het effect van de koolhydraten in Quinoa teniet te doen en de bloedsuikerspiegel langzaam te verlagen.

Tofu

 1. Het Joslin Diabetes Center beveelt aan dat volwassenen elke dag 20 tot 35 g voedingsvezels krijgen, vooral als ze diabetes hebben, omdat vezels de opname van koolhydraten vertragen. Tofu heeft een uitstekende balans van de voedingsstoffen die nodig zijn om de bloedsuikerspiegel bij diabetici type 2 te verlagen. CalorieKing.com stelt dat een vierde van een blok stevige tofu slechts 117 calorieën bevat, maar ook 7 g vet, 12,8 g eiwit en bijna 1,9 g vezels. Tofu kan worden gegrild, gebakken, gebruikt in een soep of in een wokgerecht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407