Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die DMAE bevatten

Eet deze niet

 1. DMAE heeft de afgelopen jaren aandacht gekregen voor het verbeteren van mentale helderheid en alertheid. Het is ook gepromoot als een anti-aging huidverzorging voedingsstof. Deze groeiende interesse in DMAE vraagt ​​velen zich af hoe ze er op natuurlijke wijze meer van kunnen krijgen in hun dieet. Slechts enkele voedingsmiddelen bevatten het echter. Als u weet welke voedingsmiddelen en deze toevoegen aan een uitgebalanceerd dieet, kunt u profiteren van de voordelen van deze potentieel waardevolle voedingsstof.

Het belang van DMAE

 1. DMAE, of 2-dimethylaminoethanol, is een stof die van nature in kleine hoeveelheden in de hersenen voorkomt. Er wordt verondersteld dat het een voorloper is van acetylcholine, een neurotransmitter die overal in het zenuwstelsel wordt gevonden. Acetylcholine is betrokken bij een goede zenuwfunctie en bij het leren en geheugen in de hersenen. Daarom kan het consumeren van DMAE verhoogde hoeveelheden acetylcholine in de hersenen genereren, wat mogelijk kan leiden tot een verbeterde cognitieve functie. DMAE is onlangs geadverteerd als een manier om rimpels en slappe huid te verminderen. Dit effect is echter nooit getest in een klinische studie.

Voedingsmiddelen die DMAE bevatten

 1. DMAE wordt geproduceerd door het lichaam, maar kan ook van nature worden aangetroffen in zalm, ansjovis en sardines. Je kunt deze drie vissen eenvoudig aan je dieet toevoegen. Zalm kan vers, ingevroren, ingeblikt of gerookt worden gekocht. Ansjovis, een gewone zoutwatervis gevonden in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan, kan ook in blik of in een pasta worden gekocht. Ze zijn erg populair in mediterrane gerechten. Veel mensen realiseren zich niet dat recepten waarin Worcestershire of remouladesauzen worden genoemd ook ansjovis als een van de ingrediënten bevatten. Sardines of pilchards zijn een kleine, zilverachtige, olieachtige vis die vaak wordt verward met ansjovis. Ze zijn zowel vers als ingeblikt verkrijgbaar en kunnen aan verschillende recepten worden toegevoegd.

De hoeveelheid DMAE in deze voedingsmiddelen

 1. Er is niet een enorme hoeveelheid recente gegevens beschikbaar over de specifieke inhoud van DMAE in elk type vis. Een studie uit 1959, gepubliceerd in "Nature", meldde echter dat er ongeveer een paar milligram DMAE per pond ingenomen zeevruchten is. Daarom kan het verhogen van de hoeveelheid DMAE-bevattend voedsel dat u eet, de hoeveelheid DMAE die beschikbaar is voor de hersenen en het lichaam gebruiken. Bovendien zullen DMAE die wordt ingenomen, uit voedingsmiddelen die de voedingsstof bevatten of uit een supplement, door de hersenen worden gebruikt omdat het de bloed-hersenbarrière kan passeren.

Bezorgdheid over de veiligheid van gekweekte vis

 1. Meldingen van hoge hoeveelheden kwik in zeevruchten hebben begrijpelijkerwijs een rem gezet op de consumptie van vis, met name zalm. Voedingsdeskundigen en artsen raden ten zeerste aan om wilde zalm te eten in plaats van gekweekt. Een studie uit 2004 in het tijdschrift "Science" meldde dat gekweekte zalm aanzienlijk hogere niveaus van PCB's en andere milieutoxinen bevatte dan in het wild gevangen. Dit leidde tot aanbevelingen om niet meer dan twee maaltijden per maand te eten, of 8 oz. gekweekte zalm. Daarom kunnen degenen die meer DMAE in hun dieet willen verkrijgen, ook de optie van DMAE-supplementen overwegen als wilde zalmbronnen niet gemakkelijk toegankelijk zijn.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c