Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die goed zijn voor artritis pijnzwelling

Praat met uw arts

 1. De pijn die mensen met artritis ervaren, is te wijten aan ontsteking van de gewrichten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te beperken en mogelijk de pijn en het lijden veroorzaakt door artritis te verminderen. Het beperken van voedingsmiddelen met veel verzadigd vet en suiker, zoals bewerkte voedingsmiddelen en fastfood, evenals het eten van een verscheidenheid aan vers voedsel met veel antioxidanten en gezonde vetten, vormt de basis van een ontstekingsremmend dieet.

Gezonde vetten

 1. Neem wat gezonde vetten op in elke maaltijd. Omega-3-vetten, gevonden in lijnzaad, walnoten, vette vis en visoliesupplementen, kunnen de symptomen van reumatoïde artritis helpen verminderen, volgens een studie gepubliceerd in "Seminars in Arthritis and Reheatis" in oktober 2005. Een mediterraan dieet, dat de neiging heeft om lager zijn in verzadigde en omega-6 vetten en hoger in omega-3 vetten en enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals die gevonden in noten, olijven en avocado's, kunnen helpen ontstekingen te beperken, volgens een artikel "Nutrition in Clinical Practice" van december 2010.

Groenten en fruit

 1. Groenten en fruit bevatten vaak veel antioxidanten en kunnen fungeren als ontstekingsremmend voedsel. Bijzonder voordelige groenten voor het beperken van ontstekingen zijn champignons met knop en oester, uien en rode zoete aardappelen, volgens een studie gepubliceerd in het "European Journal of Nutrition" in mei 2013. De Arthritis Foundation beveelt aan om minstens vier tot vijf porties groenten en drie te eten tot vier porties fruit per dag, in verschillende kleuren, om ontstekingen te beperken. MedlinePlus beveelt aan groenten en fruit te kiezen dat vitamine E bevat, zoals spinazie, broccoli, mango, kiwi en tomaat.

Anti-inflammatoire kruiden

 1. Gezond eten hoeft niet saai te zijn - het toevoegen van bepaalde kruiden verhoogt de ontstekingsremmende voordelen van uw eten. Deze omvatten kaneel, kruidnagel, chilipepers, knoflook, gember en kurkuma. Experimenteren met Indiase, Aziatische en Latijns-Amerikaanse recepten kan u helpen meer van deze kruiden in uw maaltijden op te nemen.

Andere voedingsmiddelen

 1. Thee heeft ook ontstekingsremmende voordelen, merkt de studie "European Journal of Nutrition" uit 2013 op. Kies vaker volkoren granen in plaats van geraffineerde granen en vis of vegetarische eiwitbronnen dan vlees of gevogelte om ontstekingen te beperken. Vlees bevat meer inflammatoire verzadigde vetten, waardoor het een voedingsmiddel is om te beperken tot een of twee keer per week.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407