Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die het ademhalingssysteem helpen

Verborgen geheimen

 1. Uw ademhalingssysteem is verantwoordelijk voor de toevoer van zuurstof naar uw bloed. Met je longen kun je zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitademen. Je luchtpijp filtert lucht die je inademt, terwijl je middenrif - een afgeronde spier - een gezonde ademhaling ondersteunt. Medische aandoeningen die de ademhaling kunnen verstoren, zijn bronchitis, astma, longkanker, emfyseem, cystische fibrose en infecties van de bovenste luchtwegen, zoals sinusitis. Naast gezonde levensstijlpraktijken en medicijnen kunnen, indien nodig, bepaalde voedingsmiddelen uw ademhalingssysteem versterken.

Yoghurt en Kefir

 1. Yoghurt en kefir zijn gekweekte melkproducten die rijke hoeveelheden eiwitten, calcium en probiotica bieden - gezonde of 'vriendelijke' bacteriën die spijsverteringswelzijn bevorderen. Volgens onderzoek gepubliceerd in het "British Medical Journal" in juni 2001, kunnen probiotica helpen infecties van de luchtwegen te voorkomen. Voor het onderzoek kregen 571 gezonde kinderen tussen 1 en 6 jaar probiotica of een placebo gedurende zeven maanden. Onderzoekers ontdekten dat kinderen die probiotica consumeerden minder symptomen van de luchtweginfectie en afwezigheid van de kinderopvang ontwikkelden dan kinderen die dat niet deden. Probiotica kunnen ook helpen uw frequentie of ernst van verkoudheidssymptomen te verminderen. Om maximale voordelen van probiotica te halen, consumeer yoghurt en / of kefir met "live actieve culturen", zoals lactobacillus, routinematig.

Groenten en fruit

 1. Groenten en fruit bevatten rijke hoeveelheden antioxidanten - voedingsstoffen die het vermogen van uw immuunsysteem ondersteunen om uw lichaam te beschermen tegen infecties, ziekten en toxines in verband met kanker. Het University of Maryland Medical Center beveelt een antioxidantrijk dieet aan voor alle mensen met chronische aandoeningen, zoals astma. De antioxidant vitamine C, die veel voorkomt in rode paprika's, citrusvruchten en vruchtensappen, papaja, kiwi's, bladgroenten, kool en spruitjes, kan helpen om ontstekingen in uw luchtwegen te verlichten. Gebruik over het algemeen een verscheidenheid aan kleurrijke, hele groenten en fruit, die de grootste antioxidantvoordelen bieden, regelmatig in uw maaltijden en snacks.

Warme vloeistoffen

 1. Warme vloeistoffen, zoals kruidenthee, bouillon, soepen en warm water, bevorderen de hydratatie en helpen uw lichaam giftige stoffen weg te spoelen via urine. Kippensoep biedt volgens de University of Maryland Medical Center een waardevol voedingsmiddel tegen verkoudheid, slijm en keelpijn in verband met aandoeningen van de luchtwegen. Kip in soep biedt aminozuren, die het herstel van mager weefsel en fysieke kracht verbeteren. Extra eiwitrijke soeptoevoegingen zijn bonen, linzen, vis en kalkoenfilet. Het opnemen van groenten in soepen biedt extra antioxiderende voordelen. Kies het vaakst voor bouillon-gebaseerde soepen, omdat romige soepen het slijm en de congestie kunnen verstoren.

Vette vis

 1. Vette vis, zoals zalm, witte tonijn, haring, forel, bot, heilbot en sardines, zijn de belangrijkste bronnen van omega-3-vetzuren - gezonde vetten geassocieerd met een verbeterde gezondheid van het hart en brein functie. Hoewel aanvullende gegevens en analyses nodig zijn, kunnen omega-3-vetten volgens een onderzoeksreview van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services de ademhalingsmoeilijkheden en andere astmatische symptomen verbeteren. Om overmatige inname van verzadigd vet, die ontstekingen kan verergeren, te voorkomen, gebruikt u vetarme kookmethoden, zoals braden, bakken en stomen, meestal.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407