Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die inuline bevatten

Gezonde manieren om palmpalmen te eten

 1. Inuline behoort tot een klasse koolhydraten die fructanen worden genoemd. Een fructan gedraagt ​​zich als een prebioticum. Velen hebben gehoord van probiotica, dit zijn gezonde bacteriën die verband houden met een gezonde darm. Prebiotica daarentegen dienen als voedsel voor probiotica, wat op zijn beurt een gezonde darmflora bevordert. Naast het bevorderen van een gezond maagdarmkanaal en het verminderen van constipatie, kan inuline de gezondheid van uw botten stimuleren door de calciumabsorptie te verbeteren en het risico op atherosclerose verlagen door de triglycerideniveaus in het bloed te verlagen.

Artisjokken

 1. De artisjok uit Jeruzalem is afkomstig van een zonnebloemsoort die voornamelijk wordt gekweekt om zijn knol en wordt gebruikt als een knolgewas. De artisjok van Jeruzalem wordt ook zonnewortel of topinambur genoemd en 14 tot 19 procent van zijn gewicht bestaat uit inulinevezel. Traditionele artisjokken leveren het equivalent van 3 tot 10 procent van hun gewicht op als inuline.

Witlofwortel

 1. Witlofwortel, samen met de artisjok van Jeruzalem, is een van de belangrijkste bronnen van inulinevezels die door de voedingsindustrie worden gebruikt. Vijftien tot 20 procent van het gewicht van cichoreiwortel komt overeen met de vezelinuline. Witlofwortel kan moeilijk zijn om te gebruiken voor het koken, maar zoek naar voedsel dat deze wortel bevat, zoals supplement snackbars, als onderdeel van hun ingrediënten om het voordeel van inuline te krijgen.

Prei, uien en knoflook

 1. De bollen prei, uien en knoflook zijn goede bronnen van de prebiotische inuline. Drie tot 10 procent van het gewicht van prei, 2 tot 6 procent van het gewicht van uien en 9 tot 16 procent van het gewicht van knoflook komt overeen met inuline. Probeer deze smaakvolle groenten te gebruiken wanneer u groenten, stoofschotels, soepen of sauzen kookt om de hoeveelheid inuline in uw dieet te verhogen.

Bananas

 1. Bananen bevatten kleine hoeveelheden inuline, of ongeveer 0,3 tot 0,7 procent van het gewicht van een verse banaan. Hoewel het prebiotische gehalte van bananen relatief klein is in vergelijking met witlofwortel en Jeruzalem-artisjok, kunnen ze ook bijdragen aan het verhogen van uw inuline-inname als u ze regelmatig eet.

Rogge en gerst

 1. Rogge en gerst zijn korrels die kleine hoeveelheden inuline bevatten. Ongeveer 0,5 tot 1 procent van rogge is inuline en er is 0,5 tot 1,5 procent in gerst. Kies brood gemaakt met roggemeel en begeleid je maaltijden met gerst in plaats van rijst om de voordelen te krijgen die inuline te bieden heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407