Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die maagzweren niet irriteren

Een dag op het dieet

 1. De hete saus die je aan je eieren en chili toevoegt, heeft je maagzweer niet veroorzaakt, maar als je deze blijft toevoegen, voel je je misschien niet beter. Maagzweren worden veroorzaakt door bacteriën die bekend staan ​​als Helicobacter pylori. Dieet is mogelijk niet verantwoordelijk voor de pijnlijke maagzweren. Het eten van een uitgebalanceerd en gezond dieet en het vermijden van voedingsmiddelen die uw zweer irriteren, kunnen echter voorkomen dat u opflakkert en pijn krijgt. Als voedsel je maagzweer irriteert, vermijd het dan in je maagzweerdieet, zelfs als het als niet-irriterend voedsel wordt beschouwd.

Een dag op het dieet

 1. Hoewel het dieet misschien niet de oorzaak is van een maagzweer, helpt het kiezen van ulcervriendelijk voedsel u te genezen en extra opflakkeringen te voorkomen.

Zweervriendelijk voedsel

 1. Groenten en fruit die rijk zijn aan voedingsstoffen zijn goede snacks voor patiënten met ulcera wanneer ze proberen de ulcuspijn te beperken. Neem de hele week een variatie in je maagzweer, vooral groene en oranje groenten zoals broccoli, spinazie, wortelen en zoete aardappelen, om je voedingsinname te verhogen. De flavonoïden in appels, veenbessen, veenbessensap, uien en selderij kunnen de groei van de H. pylori-bacterie helpen remmen.

 2. Een studie gepubliceerd in februari 2019 in het Journal of Clinical Medicine heeft aangetoond dat bepaalde geïsoleerde flavonoïden kunnen worden gebruikt als een alternatieve of aanvullende behandeling voor een H. pylori-infectie. Bovendien kan de vezel in fruit en groenten de genezing van zweren helpen versnellen.

Ga met volle granen

 1. Granen, zoals brood, rijst en pasta, kunnen ook goed worden verdragen door mensen met maagzweren. Maak ten minste de helft van uw graankeuzes volkoren om uw vezelinname te verhogen en te helpen bij de genezing. Naast vezels zijn volle granen ook een goede bron van essentiële micronutriënten die je nodig hebt voor een algehele goede gezondheid zoals B-vitamines, magnesium, ijzer en selenium. Voorbeelden van volle granen zijn volkoren brood, bruine rijst, havermout en gierst.

Houd uw zuivel vetarm

 1. Vetrijke voedingsmiddelen kunnen ongemak veroorzaken en moeten worden vermeden als u een zweer heeft, dus neem zuivelproducten met weinig vet mee. Goede keuzes zijn magere of magere melk, yoghurt of kaas, karnemelk, magere ijsjes of sorbet. Als u geen zuivelproducten tolereert, kan sojamelk een optie voor u zijn. Melk bedekt de maag niet om pijn te verlichten, dus het is niet nodig om grote hoeveelheden te drinken, volgens MedlinePlus.

Kies magere eiwitbronnen

 1. Gebruik ook eiwitrijk voedsel dat vetarm is om maagirritatie te beperken. Gevogelte, zeevruchten, mager rood vlees zoals karbonades of biefstuk, bonen en tofu maken gezonde keuzes. Noten, notenboter en zaden zijn een gezonde bron van eiwitten, maar bevatten meer vet dan andere bronnen, dus u moet misschien wat voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u ze in uw dieet opneemt.

 2. Naast vet, wil je ook je inname van gekruid voedsel en chocolade beperken om de maagzuurproductie en zweerpijn en irritatie te verminderen. Cafeïne in dranken zoals koffie en frisdrank moet ook worden beperkt, evenals alcohol. Je moet ook 's avonds laat snacken vermijden.

Aanvullende dieettips

 1. Merk op dat sommige maaltijden en snacks voor zweerpatiënten door sommigen goed worden verdragen terwijl de symptomen voor anderen verergeren. Als een bepaald voedsel uw maag lijkt te irriteren, probeer het dan uit uw maagzweer te verwijderen om te zien of de symptomen verbeteren. Je kunt ook proberen kleinere, frequentere maaltijden te eten om de spijsvertering te vergemakkelijken. Vraag bovendien uw arts of u niet-steroïde ontstekingsremmende middelen (NSAID's) zoals ibuprofen en naproxen moet vermijden, die het risico op zweren vergroten.

 2. Om irritatie van uw zweer te voorkomen, kunt u een voorbeeld van een eendaags maaltijdplan met ulcovriendelijke voedingsmiddelen en snacks voor patiënten met zweren:

 3. Merk op dat sommige maaltijden en snacks voor zweerpatiënten door sommigen goed worden verdragen terwijl de symptomen voor anderen verergeren. Als een bepaald voedsel uw maag lijkt te irriteren, probeer het dan uit uw maagzweer te verwijderen om te zien of de symptomen verbeteren. Je kunt ook proberen kleinere, frequentere maaltijden te eten om de spijsvertering te vergemakkelijken. Vraag bovendien uw arts of u niet-steroïde ontstekingsremmende middelen (NSAID's) zoals ibuprofen en naproxen moet vermijden, die het risico op zweren vergroten.

 4. Om irritatie van uw zweer te voorkomen, kunt u een voorbeeld van een eendaags maaltijdplan met ulcovriendelijke voedingsmiddelen en snacks voor patiënten met zweren:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407