Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die peuters helpen om aan te komen

Fiber

 1. Laag lichaamsgewicht, ook bekend als het niet gedijen bij kinderen van 2 jaar of jonger, kan ernstige gevolgen hebben voor uw peuter. Volgens deskundigen van het Lucile Packard Children's Hospital in Stanford kunnen kleine kinderen die niet voldoende aankomen of onvoldoende groeien, last hebben van prikkelbaarheid, vermoeidheid en vertraagde ontwikkeling. Onderzoekers van de Nutrition Foundation of India, New Delhi, ontdekten dat kleuters die onvoldoende voeding krijgen, risico lopen op depressie en infecties. Een gezond, uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor peuters met ondergewicht. Het opnemen van bepaalde voedingsmiddelen in het dieet van uw peuter kan het gewichtstoenameproces bevorderen.

Melk en kaas

 1. Melk en kaas bevatten veel calorieën en vet en kunnen als ophopende stoffen in levensmiddelen voor peuters dienen. Ze bieden ook voedingsstoffen, zoals vitamine D en calcium, die belangrijk zijn voor de groei en het welzijn van baby's. Voeg geraspte of roomkaas toe aan toast en gesneden kaas aan crackers en sandwiches. Gebruik volle of 2 procent melk in plaats van water in warme ontbijtgranen, aardappelpuree, soepen en warme chocolademelk. Beschouw smoothies op basis van melk of yoghurt als een waardevolle en veelzijdige optie voor je peuter. Voeg een verscheidenheid aan fruit en zelfs groenten toe voor de beste voedingsvoordelen.

Zetmeelrijke koolhydraten

 1. Volgens kinderdiëtist Jacqui Lowden van het Manchester Children's Hospital moeten kleine kinderen bij elke maaltijd een zetmeelrijk voedsel consumeren, zoals pasta, rijst, brood of aardappelen. Volle granen, hoewel ideaal voor volwassenen, kunnen te veel vezels bevatten voor peuters en deze snel opvullen. Kies verrijkte, zetmeelrijke koolhydraten die energie leveren zonder overmatige verzadiging. Macaroni en kaas is een positieve maaltijdkeuze, omdat het zetmeelrijke koolhydraten evenals vet en calcium biedt. Pasta gegarneerd met tomatensaus biedt zetmeelrijke koolhydraten en verschillende vitamines en mineralen, zoals lycopeen en vitamine C. Houd er rekening mee dat volkoren brood en granen geleidelijk kunnen worden toegevoegd naarmate het kind zich ontwikkelt en zodra het juiste gewicht is bereikt.

Avocado's

 1. Kleine kinderen hebben meer vet en veel calorieën nodig dan volwassenen, vooral als ze ondergewicht zijn. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezond vet, zoals avocado's, zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten een dichte hoeveelheid calorieën. Pureer avocado's en voeg ze toe aan smoothies, soepen, dips, sauzen en spreads. Overweeg avocadopuree als vervanger van boter in zoet voedsel, zoals brownies, voor een voedzamere optie. Avocado's zullen de textuur en smaak enigszins beïnvloeden, maar het resultaat is een zoete traktatie die positieve voeding biedt.

Moerboters

 1. Notenboters, zoals pindakaas of amandelboter, zijn een positieve bron van onverzadigd vet en een bescheiden hoeveelheid eiwitten en vezels. Voeg notenboter toe aan crackers, brood, koekjes of smoothies voor extra calorieën en voedingsstoffen. Hoewel noten ook gezonde vetten bevatten, zijn ze minder ideaal, omdat ze klein zijn en mogelijk de luchtwegen van een peuter kunnen belemmeren of verstikking kunnen veroorzaken. Om plezier aan het eetproces toe te voegen, nodig je je peuter uit om je te helpen "mieren op een stam te maken" (selderijstengels met pindakaas en rozijnen) of snij je zijn of haar pindakaas sandwich in een leuke vorm, zoals een hart of zonneschijn . Als je kind 'kieskeurig' lijkt, en vraagt ​​om broodjes zonder korstjes en dergelijke, weet dan dat het waarschijnlijk belangrijk is voor je peuter en doe wat je kunt om aan hun verzoek te voldoen. Meer dan waarschijnlijk zullen ze dergelijke voorkeuren ontgroeien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407