Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die slecht zijn voor colitis

Genetische modificatie

 1. Colitis, ook wel colitis ulcerosa genoemd, is een inflammatoire darmaandoening die wordt gekenmerkt door chronische aanvallen van buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel, gas en diarree. Hoewel er geen bekende remedie bestaat voor colitis, kunnen medische therapieën en levensstijlveranderingen volgens MayoClinic.com helpen om uw symptomen te verminderen en mogelijke complicaties te voorkomen. Deze veranderingen omvatten het eten van kleine, frequente maaltijden, het beperken van alcohol- en cafeïne-inname en het vermijden van voedsel dat uw symptomen verergert. Vraag voor de beste resultaten uw arts of diëtist om advies.

Zoete vruchten en sappen

 1. Fruit is een waardevolle bron van vezels en voedingsstoffen die het immuunsysteem van uw lichaam versterken. Bepaalde vruchten kunnen echter colitis symptomen veroorzaken of verergeren. De Lamar Gibbons, auteur van "De zelfhulpmanier om colitis en andere IBS-aandoeningen te behandelen", suggereert dat colitispatiënten sinaasappelsap, sinaasappels, zoete appels, peren, druiven, meloenen, ananas, bananen en suikerachtige jam en gelei vermijden. Als je problemen hebt met het verteren of verdragen van vezelrijk voedsel, vermijd dan fruitschillen en gedroogd fruit. Mogelijk vindt u ook gekookt fruit en ongezoete sauzen, zoals appelmoes, beter verdraagbaar dan verse variëteiten.

Noten en zaden

 1. Vergelijkbaar met zoet fruit, noten en zaden zijn voedzaam voedsel dat mogelijk niet goed voorspelt als u colitis heeft. Dus, het vermijden van vezelrijke noten en zaden kan je symptomen helpen verbeteren, volgens het University of Maryland Medical Center. Soorten die bijzonder veel vezels bevatten, zijn amandelen, lijnzaad, hazelnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, kastanjes, pompoenpitten en zonnebloempitten. Cashewboter biedt een vezelarm alternatief voor amandel- en pindakaas. Gebruik vezelarme bronnen van gezond vet, zoals olijfolie en koolzaadolie, in uw dieet in plaats van noten en zaden voor verhoogde voordelen.

Toegevoegde suikers

 1. Toegevoegde suikers zijn ingrediënten die een zoete smaak en calorieën toevoegen, maar weinig voedingsvoordelen voor voedingsmiddelen en dranken. Toegevoegde suikers kunnen colitis symptomen ook verergeren, volgens Gibbons. Veelgebruikte bronnen van toegevoegde suikers zijn onder meer gewone frisdranken, snoep, melkchocolade, pannenkoekenstroop, gelei, glazuur, gebak, grahamcrackers, bevroren desserts, ontbijtgranen met suiker en commercieel bereide taarten, cakes, koekjes, donuts. Om uw toegevoegde suikerinname laag te houden, vermijd bereid voedsel en dranken die suiker, glucosestroop, bruine rijststroop, dextrose, fructose, maltose of honing als hoofdingrediënten vermelden.

Zuivelproducten

 1. Zuivelproducten, zoals de meeste voedingsmiddelen, beïnvloeden mensen met colitis anders. Hoewel yoghurt en kefir gezonde bacteriën bieden die uw symptomen kunnen verbeteren, kunnen volgens het University of Maryland Medical Center koemelk en vetrijke zuivelproducten bijdragen aan gaspijn, een opgeblazen gevoel en diarree. Vetrijke melk, kaas, ijs, boter en cheesecake bevatten ook veel verzadigd vet - een vetvorm gekoppeld aan hoog cholesterol, diabetes type 2 en hartaandoeningen. Als u zuivelproducten goed verdraagt, houd u dan aan vetvrije of vetarme variëteiten. Als dat niet het geval is, kan kiezen voor soja of andere niet-zuivelequivalenten gunstig zijn.

 2. Zuivelproducten, zoals de meeste voedingsmiddelen, beïnvloeden mensen met colitis anders. Hoewel yoghurt en kefir gezonde bacteriën bieden die uw symptomen kunnen verbeteren, kunnen volgens het University of Maryland Medical Center koemelk en vetrijke zuivelproducten bijdragen aan gaspijn, een opgeblazen gevoel en diarree. Vetrijke melk, kaas, ijs, boter en cheesecake bevatten ook veel verzadigd vet - een vetvorm gekoppeld aan hoog cholesterol, diabetes type 2 en hartaandoeningen. Als u zuivelproducten goed verdraagt, houd u dan aan vetvrije of vetarme variëteiten. Als dat niet het geval is, kan kiezen voor soja of andere niet-zuivelproducten gelijkwaardig zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407