Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen met gluten verbergen op een eenvoudige manier (pas op voor het label "Glutenvrij")

Voorzorgsmaatregelen granaatappelsap en interacties tussen geneesmiddelen

 1. In een Gallup-onderzoek in 2015 zei 17 procent van de Amerikanen dat ze probeerden glutenvrij voedsel in hun voeding op te nemen. Dat is een op de zes! (1) Volgens Forbes is het aantal mensen dat glutenvrije diëten volgt tussen 2009 en 2017 verdrievoudigd. (2)

 2. Sommige van deze mensen weten dat ze coeliakie hebben, die ongeveer een procent van de wereldbevolking treft die ernstig allergisch is voor gluten, een kleverig eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Anderen lijden aan meer voorkomende symptomen van glutenintolerantie of "niet-coeliakie glutengevoeligheid", die ruwweg ongeveer 6 tot 7 procent van de bevolking is. (3)

 3. Ondertussen hopen velen van ons - inclusief degenen die een Paleo-dieet volgen - gewoon voedingsmiddelen te vermijden die gluten bevatten vanwege de ongewenste zetmeelrijke koolhydraten, evenals genetisch gemodificeerde en bewerkte granen die ontstekingsziekten, gewichtstoename, opgeblazen gevoel, onbedwingbare trek en meer kunnen veroorzaken.

 4. Als gevolg hiervan proberen voedselproducenten de glutenvrije rage te verzilveren. Volgens studies van een onderzoeksbureau in de voedingsmiddelenindustrie, Packaged Facts genaamd, wordt verwacht dat glutenvrij voedsel tegen 2020 een omzet van ongeveer $ 2 miljard per jaar zal bereiken, een toename van 20% ten opzichte van 2015. (4)

 5. Met het groeiende aantal glutenvrije opties dat in supermarkten en zelfs sommige restaurantketens beschikbaar komt, lijkt het eten van een glutenvrij dieet misschien beter benaderbaar dan ooit tevoren. Maar dit is wat we onszelf als consumenten zouden moeten afvragen: hoewel sommige bedrijven misschien overstappen op het aanbieden van gezondere of minder allergene soorten van hun producten, kunnen we er echt op vertrouwen dat deze bedrijven een dergelijke verhuizing goed kunnen afhandelen?

Glutenvrij bij Dunkin Donuts?

 1. In augustus 2018 introduceerde Dunkin Donuts zijn allereerste glutenvrije bakkerijproduct, een fudge brownie van $ 2 die binnenkort verkrijgbaar is in alle 8.500 winkels van Dunkin in de Verenigde Staten.

 2. Volgens een rapport van CNN Money, "Het bedrijf maakt een grote omwenteling door", veranderingen door te voeren, zoals het verwijderen van het "donuts" gedeelte van zijn naam in sommige nieuwe winkels, het veranderen van het voedselaanbod en het uitrollen van een nieuw "Dunkin 'Run" -menu dat bedoeld is om klanten aan te trekken na het ontbijt. (5) Dunkin heeft onlangs een verklaring uitgegeven dat het bedrijf "het belang erkent van het bieden van alternatieve keuzes voor mensen met dieetbeperkingen of die voor een glutenvrij dieet kiezen, daarom zijn we blij dat ons nieuwe menu gasten een glutenvrije Fudge biedt Brownie, die zo taai en lekker is dat we denken dat iedereen er dol op zal zijn. " (6)

 3. Het lijkt misschien veelbelovend dat Dunkin Donuts hun menu omschakelt en glutenvrij denkt, maar als we hun producten van dichterbij bekijken, zien we een heel ander beeld. Andere nieuwe producten die Dunkin nu aanbiedt, zijn bijvoorbeeld kiptaartjes met wafelwafels, pretzelbites en rolletjes met ham en kaas. En laten we het "klassieke" aanbod van Dunkin niet vergeten, zoals: broodjes met worst en kaaskoekjes, bagels en roomkaas, muffins, beignets, croissants en een dozijn verschillende soorten donuts (waarvan vele meer dan 250-300 calorieën bevatten).

 4. Het is duidelijk dat het bedrijf zich geen zorgen maakt over het aanbieden van gezonde opties in het algemeen, maar over het verbeteren van hun imago en het aantrekken van een breder publiek. Een voorbeeld: de soorten ingrediënten die worden aangetroffen in de producten van Dunkin; hun beroemde donuts (en de meeste van hun andere producten ook) zijn gemaakt met tientallen sterk verwerkte ingrediënten, waaronder: verrijkte ongebleekte tarwebloem, sojaolie, wei (een derivaat van melk), ontvette sojameel, tarwezetmeel, soja lecithine, kunstmatige smaakstoffen , Gemodificeerd voedselzetmeel, glucosestroop en vele anderen. (7)

 5. Dunkin is niet de enige ketting duwende glutenvrije producten. De meeste fast-food en fast-casual restaurants bieden nu een of meer glutenvrije items - zoals broodjesloze hamburgers bij Burger King, tuinsalades bij McDonald's, burrito-kommen bij Chipotle en gegrilde kippensandwich op glutenvrije broodjes bij Chick-Fil- EEN. (8) Hoewel het kiezen van deze items kan betekenen dat je glutenvrij bent, betekent dit niet dat ze een vast onderdeel van je dieet moeten zijn. Zoals je hieronder meer te weten komt, zijn deze bewerkte voedingsmiddelen om andere redenen schadelijk, inclusief omdat ze moeilijk te verteren zijn en gekoppeld zijn aan darmgerelateerde problemen.

 6. Een ander bedrijf dat nu profiteert van de glutenvrije rage is General Mills, de maker van tal van graanmerken, nu inclusief glutenvrije Cheerios. Hoewel ik een kom Cheerios beschouw als de definitie van "lege koolhydraten", lijken veel mensen die glutenvrije diëten volgen, gelukkig een zogenaamd "veilige versie" van hun favoriete ontbijtgranen te hebben. Maar niet zo snel.

 7. In 2015 ontving de FDA naar verluidt klachten van 39 consumenten die beweerden ziek te zijn geworden na het nuttigen van de nieuwe glutenvrije Cheerios. (9) Een persbericht van 5 oktober 2015 van General Mills gaf de gigantische blunder van het bedrijf toe, een fout die overal in het nieuws werd gepubliceerd.

 8. Nadat het bedrijf bijna 2 miljoen dozen ontbijtgranen moest terugroepen die als "glutenvrij" waren geëtiketteerd, meldden ze het volgende: "We schamen en betreuren het om een ​​incident te delen dat zich heeft voorgedaan bij onze productiefaciliteit in Lodi, Californië, waardoor tarwebloem ons glutenvrije havergebaseerde systeem kon binnendringen. Het resultaat is dat originele en Honey Nut Cheerios geproduceerd op verschillende datums tarwe kunnen bevatten en ten onrechte als glutenvrij waren geëtiketteerd. " (10) Het bedrijf vroeg klanten om de "beter indien gebruikt door" codedata op Honey Nut Cheerios-dozen aan te vinken om de verkeerd gelabelde daders te identificeren.

 9. Generaal Mill vervolgde: "We willen u verzekeren dat dit een op zichzelf staand incident was en we hebben een oplossing geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat dit niet meer zal gebeuren." Voel je je echt gerust? Waarschijnlijk niet.

Glutenbevattend voedsel versus niet-glutenvoedsel

 1. Ik heb ontdekt dat dit de paranoïde consument of de blase creëert. Sommigen vermijden te veel voedingsmiddelen, zoals denken dat rijst en aardappelen gluten bevatten en vragen of haver glutenvrij is (ze zijn). Anderen weten niet dat ze voedingsmiddelen consumeren die gluten bevatten, waaronder veel bewerkte voedingsmiddelen, bier en zelfs voedingssupplementen.

 2. Voedselfabrikanten kunnen met de FDA in wat heet water terechtkomen voor het maken van fouten zoals General Mills, maar houd er rekening mee dat de FDA slechts een klein deel van het voedsel in winkels inspecteert en vaak vertrouwt op consumenten om problemen te melden. (11)

 3. Voor een snelle opfrissing is hier een lijst met populaire voedingsmiddelen die gluten bevatten (en die u misschien zullen verrassen) en vervolgens een geschikte niet-glutenvervanger:

 4. Wat is de beste stap om te nemen? Stop met het eten van deze nutritioneel failliete, verpakte kant-en-klare voedingsmiddelen die gluten van grote bedrijven bevatten. Blijf zoveel mogelijk op zoek naar echt voedsel van echte mensen (indien mogelijk, je lokale boeren), en kook het dan zelf. De betere gezondheid van uw gezin zal het gelukkige resultaat zijn.

Voedingsmiddelen met gluten binnenin

 1. Het grootste probleem is dat voedingsmiddelen met gluten zich in het zicht verbergen, vaak over het hoofd worden gezien en zelfs worden gepromoot als opties voor gezonde voeding. In werkelijkheid kunnen voedingsmiddelen die gluten bevatten de darm beschadigen en kunnen nog meer problemen veroorzaken, vooral voor mensen met glutenintolerantie. Zelfs als u geen voor de hand liggende problemen opmerkt, brengt het consumeren van gluten uw darmen in gevaar voor schade. Dus waarom zou je het eigenlijk eten? Ik stel voor om zowat alle voedingsmiddelen met gluten te vermijden.

 2. De hoeveelheid gluten in tarwe is de afgelopen jaren verdubbeld dankzij gehybridiseerde graangewassen. Gluten kan ook worden toegevoegd als vulstof en bindmiddel aan veel bewerkte voedingsmiddelen, waaronder:

 3. Zelfs als een verwerkt voedsel het label "glutenvrij" heeft, kunt u nog enkele beschrijvingen van het hoofd lezen op het ingrediëntenetiket, zoals:

Bewerkte voedingsmiddelen met te vermijden gluten

 1. De lijst met voedingsmiddelen met verborgen gluten is lang. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om ze te vermijden en je darmen te genezen.

 2. Hieronder staan ​​enkele van de grootste overtreders als het gaat om voedingsmiddelen / ingrediënten die uw darmen kunnen beschadigen:

 3. Veel mensen vinden het moeilijk om brood en gebak op te geven, maar het goede nieuws is dat u zich niet voor altijd van dit voedsel met gluten hoeft te onthouden alleen omdat u gluten elimineert van uw dieet. De sleutel is om een ​​vervanger voor tarwebloem te vinden. (Let op: ik zeg niet dat het een goed idee is om alleen glutenvrije donuts te eten. Suikerachtig junkfood is suikerachtig junkfood, gluten of geen gluten!)

Hoe gluten bijdragen aan lekkende darm

 1. Gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en gerst, is afgeleid van het Latijnse woord voor 'lijm', wat logisch is omdat dit kleverige, kleverige eiwit werkt als een hechtmiddel om vast te houden voedingsmiddelen samen. Gluten in een bloem-watermengsel geeft deeg zijn elastische eigenschappen en laat brood rijzen tijdens het bakproces. Toch missen we de specifieke spijsverteringsenzymen om gluten volledig af te breken en te absorberen. Grote blokken onverteerd eiwit vinden hun weg naar de dunne darm, waar ze de opname van andere waardevolle voedingsstoffen vertragen.

 2. Ik geloof dat gluten een belangrijke reden is voor de auto-immuuncrisis van ons land, met duidelijke, gedocumenteerde links naar ziekten zoals coeliakie, diabetes type 1 en de ziekte van Crohn. Gluten wordt geassocieerd met auto-immuunziekten en voedselallergieën en kan een belangrijke trigger zijn voor verschillende schildklieraandoeningen, waaronder de ziekte van Hashimoto. (18) Een studie aan de Universiteit van Turijn in Italië heeft ook een sterk verband aangetoond tussen coeliakie, veroorzaakt door gluten, en de gezondheid van de schildklier. (9)

 3. Het niet-aflatende surplus aan overtollige suikers; niet-gekiemde, gehybridiseerde korrels; en ander nutritioneel bankroet, verwerkt voedsel in het standaard Amerikaanse dieet heeft gewoon de darm verwoest. Van bijzonder belang is gluten, die steeds vaker wijzen op een belangrijke oorzaak van het lekkende darmsyndroom. Wanneer voedingsmiddelen met gluten worden geconsumeerd, ondergaat het lichaam een ​​ontstekingsreactie en geeft uiteindelijk het eiwit - zonuline - vrij dat de epitheliale strakke knooppunten ontgrendelt en de poorten van de darm wijd open houdt zolang het in het bloed circuleert. (19)

 4. Ons immuunsysteem beschouwt gluten als vreemde bacteriën en reageert massaal, waardoor collaterale schade aan de darmwand wordt veroorzaakt in het proces, waardoor de perfecte omstandigheden voor zonulin worden gecreëerd om de nauwe verbindingen van de muur te ontgrendelen. Zoals je eerder hebt geleerd, varen die glutenmoleculen dwars door de darm en bereiden ze ons voor op een verscheidenheid aan ziekten en spijsverteringsproblemen.

 5. Fytinezuur wordt beschouwd als een "antinutriënt" - een natuurlijk voorkomende stof in plantaardig voedsel die de opname of goede werking van andere voedingsstoffen in het lichaam blokkeert. Dit minerale bindmiddel voorkomt dat ons lichaam belangrijke botopbouwende voedingsstoffen zoals calcium, magnesium, ijzer, koper en zink absorbeert, wat tekorten aan voedingsstoffen veroorzaakt en de verteerbaarheid van zetmeel, eiwitten en vetten vermindert. Het kan worden gevonden op de zemelen van alle granen, evenals de buitenste laag van zaden en noten, en is een enzymremmer. Wanneer granen niet-gekiemde en niet-gefermenteerde zijn, kan het fytinezuur de darmen irriteren en een lekkende darm veroorzaken.

 6. Granen bevatten ook amylopectine, dat een "superkoolhydraat" wordt genoemd vanwege zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel sneller te verhogen dan andere koolhydraten. (In dit geval is "super" geen goede zaak.) De moleculaire structuur van amylopectine zorgt ervoor dat dit zetmeel gemakkelijker wordt verteerd dan andere complexe suikers, wat de bloedsuikerspiegel sneller verhoogt dan je kunt zeggen: "Natuurlijk, ik zal neem een ​​broodje. "

 7. In een studie van het American Journal of Clinical Nutrition kregen de deelnemers een dieet dat 70 procent amylopectine of 70 procent amylose was, een ander maar gezonder "resistent" zetmeel dat niet zo snel is verteerd als amylopectine. Omdat het langer duurt om af te breken, wordt amylose gefermenteerd door bacteriën in de dikke darm, vergelijkbaar met hoe sommige soorten vezels worden afgebroken - een proces dat pieken in de bloedsuikerspiegel beperkt, cholesterol verlaagt en de nuttige bacteriën in de dikke darm voedt. (20)

 8. Voedingsmiddelen rijk aan amylose hebben meestal een lage glycemische index: fruit, groenten, salades en biologische volkorenproducten. Voedsel met amylopectine heeft daarentegen een hoge glycemische index: witte broden, zetmeelrijke aardappelen en zoete desserts. De studie wees uit dat degenen op het amylopectine-dieet na een maaltijd hoge glucose- en insulineresponsen hadden, wat leidde tot vetopslag op het lichaam, met name in de buikstreek, ook wel buikvet genoemd. Blijf bij de amylose!

Gluten, auto-immuunziekte Zonulin

 1. Zonulin is een eiwit dat aangeeft dat de nauwe knooppunten openen en sluiten - de enige bekende stof in het lichaam die dit doet. Door zonuline te beheersen, kunnen wetenschappers de nauwe kruispunten bijna naar believen openen en sluiten. Op dit moment weten we twee dingen die de afgifte van zonuline in de dunne darm kunnen veroorzaken: blootstelling aan bacteriën en blootstelling aan gluten. (21)

 2. Infecties in de darm worden al lang vermoed als oorzaak van de allergische, auto-immuun- en ontstekingsziekten die gepaard gaan met een lekkende darm. Onderzoekers ontdekten dat wanneer de dunne darm wordt blootgesteld aan een infectie, het zonuline in reactie afscheidt, wat vervolgens in feite de deur van de nauwe knooppunten opent. Met andere woorden, het is mogelijk de zonuline, niet de bacteriën zelf, die direct de darmpermeabiliteit veroorzaakt.

 3. Millennia lang was deze zonulinerespons een essentieel onderdeel van het afweermechanisme van het lichaam - het was een manier om de slechte bacteriën die we kunnen tegenkomen, zoals salmonella, weg te duwen. Maar onze moderne wereld heeft het aantal triggers voor zonulin drastisch verhoogd, waardoor de poorten van onze darmen wijd open zijn. Wat ooit een zeer gezonde (en vluchtige) immuunsysteemreactie was, is veranderd in een nooit eindigende cascade, waardoor ons lichaam chronisch ontstoken en kwetsbaar wordt.

 4. Veel van de auto-immuunaandoeningen in verband met een lekkende darm hebben een genetische component, maar onderzoekers hebben vastgesteld dat minder dan 10 procent van degenen met de genen voor een auto-immuunziekte deze daadwerkelijk ontwikkelen. Dus waarom worden sommige mensen met die genen ziek, terwijl anderen dat niet doen? Het antwoord is simpel gezegd onze omgeving. Daarom kunnen de keuzes die we elke dag maken - het voedsel dat we eten, de producten die we gebruiken, de stressniveaus in ons leven, de pillen die we nemen - het verschil maken tussen ziekte en gezondheid. Dit zijn allemaal giftige microblootstellingen die kunnen leiden tot zonuline-afgifte. En dit zijn allemaal dingen, anders dan genetica, die we meestal onder controle hebben.

 5. De twee belangrijkste omgevingsfactoren als het gaat om de afgifte van zonulin zijn:

 6. Coeliakie is de auto-immuunziekte met de duidelijkste link naar een lekkende darm. De door gluten afgegeven zonuline opent de nauwe knooppunten van de darmwand en laat de gluten naar buiten in de bloedbaan. Terwijl de meerderheid van ons mogelijk meerdere blootstellingen van gluten nodig heeft voordat de ontstekingsreactie begint, voor mensen met een genetische neiging voor coeliakie symptomen, wordt de immuunrespons onmiddellijk geactiveerd en kan ernstige, zelfs levensbedreigende gevolgen hebben.

 7. Maar zodra gluten uit het dieet zijn verwijderd, kan coeliakie snel worden opgelost. Zonuline neemt af, de nauwe knooppunten sluiten en de markers voor auto-immuniteit antilichamen beginnen af ​​te nemen. (22) Met totale onthouding van alle gluten, wordt het auto-immuunproces uitgeschakeld en kan de lekkende darm - de belangrijkste focus van de auto-immuunreactie van coeliakie - volledig beginnen te genezen.

 8. Terwijl mensen met coeliakie een extreme immuunrespons ervaren, hebben zelfs mensen met een glutengevoeligheid waarschijnlijk last van lekkende darm. Een studie aan de Universiteit van Bologna wees uit dat mensen met niet-coeliakie-glutenintolerantie bijna net zoveel circulerende zonuline hadden als mensen met coeliakie. (23) Zelfs als u geen coeliakie heeft, kan chronische blootstelling aan gluten de darm beschadigen. Daarom wilt u voedingsmiddelen met gluten zoveel mogelijk vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407