Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen rijk aan Lignanen

Aanbevelingen en overwegingen

 1. Lignanen zijn chemicaliën die in cellen van planten worden aangetroffen. Ze zijn een klasse van fytonutriënten of plantenvoedingsstoffen genaamd fyto-oestrogenen. Lignanen hebben volgens Dr. Ray Sahelain veel gezondheidsvoordelen, waaronder hun effect op borstkanker, prostaatkanker en hersenfunctie. Lignanen komen ook de cardiovasculaire en het immuunsysteem ten goede.

Zaden en noten

 1. Zaden en noten zijn uitstekende bronnen van lignanen. Sesam, zonnebloem, vlas, papaver en pompoenpitten, samen met cashewnoten en pinda's, zijn rijk aan lignanen. Lijnzaad is volgens Dr. Ray Sahelian de leider als een van de rijkste bronnen van Lignan-voorlopers. Lijnzaad is ook bekend om zijn effecten bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Voeg gemalen of gemalen lijnzaad toe als toppings aan yoghurt, ontbijtgranen en desserts om te genieten van de voordelen van deze krachtige voedingsstof.

Volle granen

 1. Hele granen zoals rogge, gerst en haver, volkoren, muesli, zemelen en muesli bevatten grote hoeveelheden plantaardige lignanen en vezels. Het eten van voedsel zoals brood, muffins, koekjes, ontbijtgranen of pannenkoeken gemaakt met deze volle granen voegt lignanen en vezels toe aan uw dieet. Volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University tonen onderzoeken in samenwerking met de Verenigde Staten en Europa aan dat een hoge inname van vezelrijk voedsel ook het risico op coronaire hartziekten aanzienlijk vermindert.

Groenten

 1. Het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit kan zorgen voor een gezond dieet en een goede inname van lignanen. Broccoli en boerenkool zijn rijke bronnen van lignanen. Andere groenten zoals witte en rode kool, spruitjes, bloemkool, wortelen, groene en rode paprika's zijn ook goede bronnen.

Fruits

 1. Fruit zoals abrikozen, aardbeien en perziken zitten boordevol lignanen. Peren, nectarine en roze grapefruit en kersen zijn ook goede bronnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407