Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingstips voor chronische myeloïde leukemie (CML)

Chronische myeloïde leukemie

 1. Behandeling van kanker, inclusief die voor chronische myeloïde leukemie (CML), kan ertoe leiden dat u zich vermoeid voelt en uw immuunsysteem aantast. Gelukkig kan goed eten helpen.

 2. Gebruik de volgende richtlijnen om u te helpen de voedingsstoffen binnen te krijgen die u nodig hebt om uw bijwerkingen beter te beheersen en u sterker te voelen tijdens en na uw CML-behandeling.

Voeding voor CML

 1. Een gezond dieet eten tijdens en na uw CML-behandeling kan u helpen een gezond gewicht te behouden en uw immuunsysteem te ondersteunen.

 2. Om uw lichaam te helpen genezen, beveelt de Leukemia Lymphoma Society een uitgebalanceerd dieet aan dat omvat:

 3. Idealiter zou een van uw dagelijkse porties groente een kruisbloemige groente moeten zijn. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn:

 4. Volgens het National Cancer Institute zijn kruisbloemige groenten een krachtige bron van voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en carotenoïden.

 5. Deze groenten bevatten een groep stoffen die, wanneer ze worden afgebroken door bereiding, kauwen en vertering, kankerbestrijdende effecten kunnen hebben en cellen kunnen beschermen tegen DNA-schade en kankerverwekkende stoffen inactiveren.

 6. Ze hebben ook een ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële werking.

Gemakkelijker tijdens de behandeling

 1. Uw CML-behandeling kan uw eetlust verminderen en bijwerkingen veroorzaken die het moeilijk kunnen maken om te eten, zoals misselijkheid en zweertjes in de mond. Hier zijn enkele tips die het eten gemakkelijker kunnen maken:

 2. Een voedingsdeskundige die is getraind in het werken met mensen met kanker, kan mogelijk ook advies geven over het stimuleren van voeding en het gemakkelijker maken van eten tijdens de behandeling.

Voedselveiligheid voor CML

 1. Goed omgaan met voedsel is altijd belangrijk, maar vooral tijdens de behandeling vanwege uw verzwakte immuunsysteem.

 2. Hieronder volgen belangrijke tips voor voedselveiligheid die u kunnen helpen voedsel veilig te bereiden en te eten en het risico op infecties of ziekten veroorzaakt door voedsel te verlagen:

 3. Bovendien zegt het partnerschap voor voedselveiligheid dat het vermijden van schadelijke bacteriën net zo eenvoudig is als het onthouden van enkele eenvoudige dingen: handen en oppervlakken schoonhouden; het scheiden van voedsel om kruisbesmetting te voorkomen; voedsel op de juiste temperatuur bereiden; en restjes snel en correct te koelen.

Neutropenisch dieet voor CML

 1. Neutrofielen zijn een soort witte bloedcellen die de immuunrespons van het lichaam helpen leiden. Neutropenie, de term voor lage neutrofielen, kan optreden als gevolg van bepaalde CML-behandelingen.

 2. Als u lage niveaus van neutrofielen heeft, kan uw arts een neutropenisch dieet aanbevelen totdat uw aantallen verbeteren. Naast het extra voorzichtig zijn met voedselveiligheid, kan een neutropenisch dieet uw blootstelling aan bacteriën verder helpen verminderen.

 3. Bij het volgen van een neutropenisch dieet, moet u in het algemeen vermijden:

Voedingsbehoeften voor CML

 1. Hoewel voedsel uw kanker niet kan behandelen, kan het eten van het juiste voedsel u helpen zich beter te voelen. Praat met uw arts of voedingsdeskundige over speciale instructies of overwegingen die specifiek zijn voor uw CML en voedingsbehoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407