Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsverschil van een kippendijborst

Tips en suggesties voor serveren

 1. Kip kan een gezondere optie zijn dan rood vlees, vooral als u het kippenborstvlees kiest. Veel mensen geven echter de voorkeur aan de smaak van kippendijen. Ze zijn gemakkelijker te koken en vaak ook goedkoper. Beide opties kunnen gezond zijn als u uw kippenvlees op de juiste manier bereidt.

Macronutriënten

 1. Een portie van 100 ml geroosterd kippendij zonder huid bevat 180 calorieën, 22 gram eiwit, 80 milligram cholesterol en 10 gram vet, inclusief 3 gram verzadigd vet. Een portie van 100 ml geroosterd kippenborstvlees zonder vel heeft 140 calorieën, 26 gram eiwit, 70 milligram cholesterol en 5 gram vet, inclusief 1 gram verzadigd vet. Hoewel de kippendij veel meer vet bevat, is slechts 2 gram van het extra vet het ongezonde verzadigde vet dat uw cholesterolgehalte kan verhogen.

Micronutriënten

 1. Het serveren van kippendijvlees geeft u 30 procent van de dagelijkse waarde voor niacine, 15 procent van de DV voor fosfor, vitamine B-6 en zink en 10 procent van de DV voor riboflavine . Het kippenborstvlees bevat minder van sommige micronutriënten, levert slechts 6 procent van de DV voor zink en riboflavine, maar meer van anderen, levert 60 procent van de DV voor niacine, 25 procent van de DV voor vitamine B-6 en 20 procent van de DV voor fosfor. Je hebt niacine, riboflavine en vitamine B-6 nodig om het voedsel dat je eet om te zetten in energie en fosfor en zink om DNA te vormen.

Kookmethode

 1. Hoewel er enkele voedingsverschillen zijn tussen het vlees van deze twee delen van de kip, kunnen kookmethoden ook een groot verschil maken in het vetgehalte. Snijd eventuele schil en zichtbaar vet weg en kies vervolgens een kookmethode die geen toegevoegd vet gebruikt, zoals braden, bakken of grillen. Sommige mensen koken kipfilet met vette ingrediënten om aan de smaak toe te voegen, terwijl dit bij kippendijen niet nodig is.

Overwegingen

 1. Om nog meer smaak uit uw kip te halen voor minder kosten, koopt u kip die nog op het bot zit. Vlees op het bot heeft meer smaak. Je kunt het ook koken met de schil er nog op en de schil verwijderen als de kip gaar is. Als je echt kip zonder been wilt, kun je dit gemakkelijk zelf doen en een beetje geld besparen, omdat kip zonder botten zonder vel wordt verkocht tegen een veel hogere prijs.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407