Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsvoordelen van maïsbrood

Voeding en honger

 1. Maïsbrood, ook bekend als Johnny-cake, Jonny-cake, Indische cake of een half dozijn andere namen met fascinerende koloniale achtergronden, voorzag in draagbare maaltijden voor pioniers die zich op het Noord-Amerikaanse continent vestigden. Het recept voor deze gouden traktatie is de afgelopen 300 jaar weinig veranderd, maar onze waardering voor de voedingswaarde is zeker gegroeid.

Origins

 1. Maïsbrood was goed voedsel voor de eerste consumenten omdat het eenvoudig te maken was - maïsmeel gemalen uit Indiaanse maïs, ei en melk gebakken op een vlakke pan boven een vuur of in een oven. Het was veelzijdig en kon in een taartvorm of als platte pannenkoeken worden gebakken. Eenvoudig, gezond en vullend, gemaakt van een volkoren die gemakkelijk met de hand werd gemalen; maïsbrood reisde van noord naar zuid en over de Appalachen om een ​​vertrouwd Amerikaans gerecht te worden.

Fiber

 1. Maïsmeel, het basisingrediënt van maïsbrood, is volkoren. Volkoren voedingsmiddelen bevatten de zemelen, evenals de kiem en het endosperm van de fruitige korrel - en alle voedingsstoffen die ze bevatten. Volkoren voedingsmiddelen bieden de benodigde vezels voor het dieet, die niet alleen helpen de stoelgang te reguleren, maar ook cholesterol en bloedsuikers absorberen terwijl ze door het spijsverteringsstelsel bewegen. Een 1 oz. maïsbrood bevat 1,8 g vezels. En omdat vezels niet worden verteerd, maar gewoon door het spijsverteringsstelsel gaan, vult het zich zonder enige calorieën toe te voegen.

Voedingsstoffen

 1. Maïsbrood is een goede bron van verschillende voedingsstoffen. Calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, foliumzuur, folaten en vitamine A, B-6 en B-12 worden aangetroffen in maïsbrood. Helaas kunnen bereide mixen ook extra natrium, suikers en dierlijke vetten bevatten. De manier om te bepalen hoeveel extra ingrediënten in uw maïsbrood gaan, is door uw maïsbrood helemaal opnieuw te maken of de verpakkingetiketten zorgvuldig te lezen. Maïsbrood bevat niet alleen dezelfde belangrijke voedingsstoffen als andere volle granen, maar heeft ook een goede smaak waar zelfs kieskeurige peuters dol op zijn.

Nieuwere wetenschap

 1. Nog meer redenen waarom maïsbrood goed voor je is, komen uit nieuw onderzoek. Maïsbrood bevat alle 10 essentiële aminozuren, bouwstenen voor eiwitten die de groei, cellulaire processen en orgaanfunctie regelen. Een nieuwer onderzoeksveld betreft antioxidanten, chemicaliën die cellen beschermen tegen schade door oxidatie. Oranje en geel voedsel scoren hoog in bètacaroteen, een stof die wordt omgezet in vitamine A en kan helpen het risico op kanker, hartaandoeningen en beroertes te verminderen, of zelfs het verouderingsproces te vertragen. Cartinoïden zijn volgens Dr. Mario Ferruzzi van het Department of Food Science van Purdue University ongewoon verkrijgbaar in gemalen maïsproducten. Zijn onderzoek naar gemalen antioxidanten in maïs, gepubliceerd in het augustusnummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry," stelde vast dat deze "biologische toegankelijkheid" van carotenoïden hetzelfde was of de niveaus van een breed scala aan voedingsmiddelen overschreed die eerder werden gewaardeerd om hun beschikbaarheid van antioxidanten. - inclusief groenten zoals spinazie en wortelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407