Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsvoordelen van rode druiven

Ondersteuning van druiven voor gewichtsverlies?

 1. Mensen door de geschiedenis heen hebben druiven geconsumeerd voor hun potentiële gezondheidsvoordelen. In het begin van de 20e eeuw werd gedacht aan een druivendieet om kanker en andere ziekten te voorkomen of te genezen. Deze overtuiging kan zijn voortgekomen uit de bevindingen van Johanna Brandt, een Zuid-Amerikaanse diëtiste die beweerde haar maagkanker te hebben genezen door het dieet te volgen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het eten van druiven, hetzij als onderdeel van een druivendieet of in combinatie met andere gezonde voedingsmiddelen, kanker of andere ziekten kan voorkomen of genezen. Ondanks dit feit hebben rode druiven verschillende gezondheidsvoordelen en zijn ze een voedzame snack.

Voedingswaarden

 1. Rode druiven bevatten relatief weinig calorieën en zijn vet- en cholesterolvrij. Een portie rode druiven van 1 kop bevat slechts 104 calorieën, maar biedt nog steeds 1 g eiwit en 1 g vezels. Deze portie bevat echter ook 27 g totale koolhydraten, waarvan 23 g uit suiker komt.

Vitaminen

 1. Rode druiven zijn een goede bron van verschillende vitamines. Een portie rode druiven biedt 16 mg vitamine C, wat ongeveer 27 procent van de dagelijkse waarde is, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Het bevat ook 22 mcg vitamine K en 0,4 mg thiamine, wat respectvol ongeveer 28 procent en 27 procent van de dagelijkse waarde is. Rode druiven bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine E, vitamine A, vitamine K, pantotheenzuur, vitamine B-6, folaat, bètacaroteen en alfa-caroteen. Deze voedingsstoffen helpen uw lichaamsprocessen goed te functioneren, en veel vitamines, zoals vitamine A, hebben antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen het risico op bepaalde hulpproblemen te verminderen.

Mineralen

 1. Rode druiven zijn ook rijk aan verschillende mineralen. Een portie rode druiven van 1 kop bevat 288 mg kalium, 0,2 mg koper, 0,1 mg mangaan en 0,5 ijzer - 10 procent van de dagelijkse waarde van kalium en koper, 5 procent van de dagelijkse waarde van mangaan en 1 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. Rode druiven bevatten ook kleine hoeveelheden calcium, magnesium, zink en selenium.

Resveratrol

 1. Rode druiven bevatten resveratrol, een polyfenol-antioxidant. Deze antioxidant is geconcentreerd in de schil van rode druiven. Een portie rode druiven van 1 kopje bevat ongeveer 160 g resveratrol, volgens het Linus Pauling Institute. Resveratrol lijkt ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-oestrogene eigenschappen te hebben en kan de enzymen van de lever activeren die het lichaam ontdoen van ongewenste chemicaliën, volgens de American Cancer Society. Het is mogelijk dat resveratrol ook een rol speelt bij het voorkomen van kanker en hartaandoeningen, zoals Brandt geloofde, en het leven van een persoon zou kunnen verlengen, maar meer onderzoek moet worden uitgevoerd om deze theorieën te bevestigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407