Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsvoordelen van vijgenbladeren

Verse vijgen kiezen en eten

 1. Eens gebruikt om de privacy van Adam en Eva te beschermen en de lichamen van Grieken en Romeinen te versieren, staan ​​vijgenbladeren vooral bekend om hun spirituele en mythische symboliek. Hoewel deze grote bladeren als voldoende lichaamsbedekking dienen, kunnen ze ook worden omgezet in een verrukkelijke schotel. In feite zijn vijgenbladeren niet alleen eetbaar, maar bieden ze ook verschillende gezondheidsvoordelen wanneer ze worden geconsumeerd.

Identificatie

 1. Gekweekt op de ficusboom, is de vijg een voedzaam en lief lid van de moerbeifamilie. De milde vruchten kunnen heel worden gegeten en worden meestal in een gedroogde vorm gegeten. Ze kunnen echter ook rauw, gekookt, gebakken en gegrild worden gegeten. Vijgen groeien langs felgroene bladeren met een zeer aparte vorm. De Dave's Garden-website beschrijft de bladeren van het fruit als "unieke, diep gelobde, vingerachtige bladeren."

Diabetes

 1. Zoals uitgelegd op de website van Elements 4 Health, kan het consumeren van vijgenbladeren verschillende gezonde voordelen voor het lichaam bieden. Onder deze voordelen behoren de antidiabetische eigenschappen tot de meest erkende. Wanneer het wordt geconsumeerd door een persoon met diabetes, verlagen vijgenbladeren de hoeveelheid insuline die het lichaam nodig heeft. Deze buitengewone effecten zorgen ervoor dat diabetici minder insuline kunnen toedienen door middel van een injectie, een kostbaar en vaak levenslang proces.

Triglyceriden

 1. Samen met hun anti-diabetes eigenschappen is aangetoond dat vijgenbladeren ook de triglycerideniveaus van het lichaam verlagen. Een triglyceride is de opslagvorm van vet in het lichaam. Hoewel een bepaalde voorraad triglyceriden nodig is voor een goede gezondheid en lichaamsfunctie, verhogen teveel triglyceriden het risico op obesitas en hartaandoeningen aanzienlijk. Een dieet met regelmatige vijgenconsumptie kan echter helpen deze gezondheidsrisico's te verlagen, omdat het de triglycerideniveaus geleidelijk verlaagt.

Home Remedies

 1. Naast hun opmerkelijke anti-diabetes en triglyceride-verlagende effecten, worden vijgenbladeren ook gebruikt in een verscheidenheid aan andere huismiddeltjes voor verschillende medische aandoeningen. In feite beveelt de Natural News-website het milde blad aan voor aandoeningen variërend van bronchitis tot zweren. Volgens de website kan vijgenbladthee gunstig zijn voor cardiovasculaire problemen, kankerpatiënten en mensen met hoge bloeddruk. Om vijgenbladthee te maken, kook je eenvoudig vijgenbladeren in water gedurende minstens 15 minuten. Een huismiddeltje tegen bronchitis omvat kokend water met drie vijgenbladeren en piloncillo, een ongeraffineerde suiker. Een huismiddeltje tegen maagzweren is het dagelijks kauwen en doorslikken van twee hele vijgenbladeren.

Recepten

 1. Hoewel vijgenbladeren eetbaar zijn, worden ze in zeer weinig recepten gebruikt. Dave's Garden-website erkent zelfs dat vijgenbladeren meestal alleen worden gebruikt om voedsel in te wikkelen. De Saveur-website heeft bijvoorbeeld een recept "Gegrilde zeebaars gewikkeld in vijgenbladeren", terwijl de Martha Stewart-website een recept "Zalm ingepakt in vijgenbladeren" heeft. De bladeren kunnen ook worden gebruikt als een wrap voor rijst en groenten, waardoor het gerecht een mediterrane smaak krijgt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407