Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsvoordelen van witte champignons

Hoge natriumgevaren

 1. Als het op fruit en groenten aankomt, geldt doorgaans dat hoe helderder de kleur, hoe voedzamer. Witte champignons overtreden echter de regels en deze relatief saaie en kleurloze groenten zitten boordevol voeding. Hun vlezige textuur helpt bij het toevoegen van body aan je maaltijden, maar hun lage caloriegehalte van 21 calorieën per kopje, betekent dat ze je taille niet zullen vergroten. Neem witte champignons op in je keuken en geniet van verschillende voordelen die samenhangen met hun voedingsstoffen.

Koper en fosfor

 1. Witte champignons komen uw botten ten goede door uw inname van koper en fosfor te stimuleren. Deze mineralen spelen een verschillende rol bij de gezondheid van het skelet; fosfor draagt ​​bij aan het anorganische minerale weefsel dat zorgt voor botdichtheid, terwijl koper u helpt collageen aan te maken, een eiwit dat voorkomt dat uw botten broos worden. Beide mineralen helpen ook bij de productie van energie en fosfor helpt je bij het maken van DNA. Een kopje hele witte champignons levert 305 microgram koper, of 34 procent van de aanbevolen dagelijkse inname, evenals 80 milligram fosfor of 11 procent van uw dagelijkse inname.

Vitaminen B-2 en B-5

 1. Voeg witte champignons toe aan uw dieet en u zult ook meer B-complexvitaminen consumeren, met name B-2 en B-5. Beide voedingsstoffen helpen bij het activeren van enzymen die uw cellen nodig hebben om te zetten in energie. Vitamine B-2 ondersteunt ook de leverfunctie, terwijl vitamine B-5 helpt bij de productie van hormonen. Een kopje witte champignons bevat 1,4 milligram vitamine B-5, wat 28 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Elke portie bevat ook 0,37 milligram vitamine B-2 - 34 en 28 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk vrouwen en mannen.

Antioxidant en andere voordelen

 1. Witte champignons bevatten ook een reeks nuttige antioxidanten. Chemicaliën met antioxidantfunctie bestrijden oxidatie - een chemisch proces dat uw risico op genetische mutaties verhoogt en ook de lipiden en eiwitten die deel uitmaken van uw celmembranen beschadigt. Witte champignons bevatten ergosterolen, een type heilzame antioxidant, volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" in 2010. De champignons kunnen ook een rol spelen bij de bestrijding van chronische ziekten. Een dierstudie, gepubliceerd in het januari 2010 nummer van "Nutrition Research", merkt op dat witte champignons het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel hebben helpen verlagen. Dit suggereert dat witte champignons voordelen kunnen bieden voor het beheersen van hoge cholesterol of diabetes, hoewel meer onderzoek nodig is om erachter te komen hoe goed ze werken.

Meer witte champignons consumeren

 1. Gebruik de vlezige textuur van witte champignons in uw voordeel in de keuken. Gebruik gebakken champignons in plaats van een deel van het gehakt in zelfgemaakte vleessaus voor pasta, omdat je het calorie- en vetgehalte van de saus verlaagt. Combineer gebakken witte champignons en uien, broodkruimels en linzen in een keukenmachine voor vlezige vegetarische hamburgers, of gebruik gekruide gekookte witte champignonplakken in plaats van vlees in fajitas of taco's. U kunt ook eenvoudig witte champignons besprenkelen met olijfolie, ze in aluminiumfolie wikkelen en vervolgens gaar bakken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407