Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde babyspinazie

Fytochemicaliën

 1. Popeye was niet voor niets een grote fan van spinazie. Spinazie bevat weinig calorieën en vetvrij, maar zit boordevol voedingsstoffen. Babyspinazie is gewone spinazie die eerder wordt geoogst, waardoor de bladeren klein en malser worden. De voedingswaarde-informatie is hetzelfde voor volwassen en babyspinazie. Babyspinazie is uiterst veelzijdig en kan op vele manieren worden genoten. Neem meer babyspinazie in je dieet om de voordelen van dit superfood te benutten.

Basisvoeding

 1. Een portie rauwe babyspinazie van 1 kopje bevat slechts 7 calorieën, is vetvrij en bevat 1 gram vulling. Je kunt ook genieten van je gekookte spinazie. Een portie gekookte spinazie van 1/2 kopje bevat 20 calorieën, 2 gram vezels en 3 gram eiwit. Bovendien zit babyspinazie boordevol vitamines en mineralen.

Vitamine-Rich

 1. Babyspinazie bevat veel vitamine A, vitamine K en foliumzuur. Een kopje rauwe spinazie biedt meer dan de dagelijkse waarde voor vitamine K, wat belangrijk is voor een goede bloedstolling. Evenzo bevat diezelfde portie meer dan 50 procent van de dagelijkse waarde van vitamine A. Vitamine A is noodzakelijk voor een gezond gezichtsvermogen, immuunfunctie en de gezondheid van huid en botten. Een portie van 1 kopje bevat ook 15 procent van de dagelijkse waarde van folaat. Folaat is een vitamine die vooral belangrijk is voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, omdat het helpt bij het voorkomen van neurale buisdefecten bij het ontwikkelen van baby's.

Aan uw minerale behoeften voldoen

 1. Wat mineralen betreft, is babyspinazie een matige bron van kalium, koper, ijzer en magnesium. Een portie rauwe spinazie van 1 kopje geeft je 4 procent van de dagelijkse waarde voor kalium en 8 procent van de dagelijkse waarde voor magnesium. Bovendien bevat een portie babyspinazie 5 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. IJzer is essentieel omdat het deel uitmaakt van alle cellen en verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof vanuit de longen naar de rest van de organen en weefsels van het lichaam.

Genieten van babyspinazie

 1. Babyspinazie is zacht en groen, dus het is vooral lekker als het rauw in een salade wordt geserveerd. Combineer spinazie met fruit, zoals aardbeien; andere groenten, zoals geroosterde pompoen; of gegrilde kip. Voeg het toe aan gerechten om kleur, textuur en smaak te geven. Gooi handvol babyspinazie in soepen, roerbakgerechten, eiergerechten of pasta om de gezondheidsvoordelen van die gerechten te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407