Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van Chayote Squash

Pickled Ginger gebruiken

 1. Net als de tomaat is chayote-pompoen eigenlijk een vrucht die als groente wordt gebruikt. Uitgesproken als "chi-OH-tay", het is klein en lichtgroen en lijkt op een grote peer. In feite wordt het ook plantaardige peer, alligatorpeer en mangopompoen genoemd. Chayote is een populair ingrediënt in een verscheidenheid aan Mexicaanse, Indiase en Latijns-Amerikaanse gerechten. Chayote is verwant met de komkommer en courgette en heeft een milde, ietwat zoete smaak. In het seizoen van september tot mei kunt u het hele jaar door chayote vinden in sommige supermarkten. Chayote bevat weinig calorieën en zit boordevol vitamines en andere voedingsstoffen.

Voedingswaarden

 1. Chayote squash, of Sechium edule, maakt een caloriearm bijgerecht, met 11 calorieën in een portie van een half kopje. Een halve portie chayote-pompoen bevat 1 g eiwit en 5 g koolhydraten, met 2 g suiker. Chayote-pompoen heeft geen cholesterol of vet. Chayote is ook extreem natriumarm, met slechts 3 mg in een half kopje.

Bron van voedingsvezels

 1. Chayote-pompoen voegt wat vezels toe aan uw dieet. Een portie van een halve kop chayote-pompoen bevat 2 g voedingsvezels. De vezel in uw dieet komt uit de delen van plantaardig voedsel die niet worden verteerd. Oplosbare vezels uit bonen en haver lijken het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Onoplosbare vezels, van volle granen en veel groenten zoals chayote squash, voegen bulk toe aan de ontlasting, waardoor afvalmateriaal door uw spijsverteringskanaal blijft bewegen om constipatie te voorkomen. Het Institute of Medicine beveelt aan dat vrouwen 25 gram vezels per dag consumeren en mannen 38 gram.

Belangrijke voedingsstoffen

 1. Verschillende belangrijke vitamines en andere voedingsstoffen zijn te vinden in chayote squash. Een portie van een half kopje levert 17 procent van uw vitamine C-behoeften. Chayote-pompoen bevat ook B-complexvitaminen, waaronder 61 mcg folaat en kleine hoeveelheden niacine, thiamine, riboflavine, pantotheenzuur en vitamine B6 in een half kopje, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De B-vitamines spelen een belangrijke rol in het metabolisme.

Mogelijke medicinale voordelen

 1. Chayote-squash kan naast gezondheidsvoordelen ook enkele gezondheidsvoordelen bieden. Purdue University zegt dat kruidenthee gemaakt met chayote-pompoenbladeren wordt gebruikt voor het verlagen van hoge bloeddruk, het oplossen van nierstenen en het behandelen van atherosclerose of het verharden van de slagaders. Een thee met het vlees van chayote-pompoen heeft milde diuretische eigenschappen en wordt in sommige delen van de wereld gebruikt voor het behandelen van een opgeblazen gevoel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407