Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie in Garnalen Roerbak

Tips

 1. Afhankelijk van de bereidingswijze is garnalenroerbak een decadente traktatie of een gezonde vetarme maaltijd, wat de aantrekkingskracht ervan illustreert. Garnalen roerbak is een veelzijdig gerecht, gemakkelijk gemaakt met een breed scala aan groenten. Je kunt het eten zoals het is of serveer het over rijst, pasta, polenta of quinoa. Uw keuze van basis, saus en ingrediënten bepaalt het calorie- en vetgehalte van het gerecht, maar het is gemakkelijk om een ​​smakelijke garnalenroerbak te maken die gezond is en weinig vet en calorieën bevat.

Calorieën

 1. Calorieën kunnen aanzienlijk variëren in een garnalenroerbak, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Een typische portie zelfgemaakte roerbak met gemengde groenten geserveerd over rijst bevat ongeveer 299 calorieën. Een portie is 1-1 / 4 kopjes roerbak met 3/4 kop rijst. Dat lijkt misschien een grote portie, maar garnalenroerbak is een complete maaltijd en hoeft niet te worden geserveerd met bijgerechten. Er zit 4 g vet in elke portie. Garnalen alleen is een vetarm eiwit met 99 calorieën in een 3 oz. portie.

Voedingsstoffen

 1. Zelfgemaakte garnalen roerbak gekookt met peultjes, courgette, ui, champignons en paprika's, en geserveerd met rijst, bevat 174 mg cholesterol, 487 mg natrium, 27 g eiwit en 36 g van koolhydraten, met 3 g vezels. Groenten zijn een goede bron van vitamines en vezels, terwijl garnalen een goede bron van mineralen zijn. Bijna de helft van het natrium in de roerbak komt van de garnalen.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Garnalen bevatten omega-3-vetzuren, die helpen beschermen tegen hartziekten. De EPA- en DHA-soorten vetzuren in garnalen kunnen helpen het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen. Je moet voedsel dat omega-3-vetzuren bevat minstens twee keer per week eten, volgens de American Heart Association. De gezondste manier om garnalen roerbakgerecht te serveren is om het te vergezellen met een volkoren zetmeel, zoals bruine rijst of volkoren pasta. Volle granen bevatten vezels, die kunnen helpen bij het afvallen, het cholesterolgehalte verlagen en pieken in de bloedsuikerspiegel voorkomen.

Tips

 1. Als u bruine rijst kiest boven witte rijst als garnering bij garnalen, verlaagt u uw calorie-inname. Een kop gekookte, langkorrelige bruine rijst bevat 111 calorieën en 1 g vezels, terwijl een kop gekookte, langkorrelige witte rijst 130 calorieën bevat zonder voedingsvezels. Gebruik een grote verscheidenheid aan groenten in je wok om de voordelen van vitamines en vezels te maximaliseren. Doe het rustig aan met de sojasaus, die vaak veel natrium bevat. Probeer een versie met weinig natrium. Een eetlepel sojasaus van goede kwaliteit is meestal alles wat je nodig hebt om een ​​heel gerecht op smaak te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407