Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie over gestoofde korte ribben

Tips

 1. De ribbenkast van een koe is ongeveer 3 voet lang en de korte ribben komen uit de onderste helft van de ribbenkast, dichter bij de lenden. Korte ribben zijn taai vlees maar sterk gemarmerd in vet en vol van smaak. Smoren, een proces dat de ribben langzaam in vloeistof kookt, maakt het vlees mals en voegt nog meer smaak toe. Gestoofde korte ribben bevatten veel calorieën, totaal vet en verzadigd vet. Als u de voedingswaarde-informatie kent, kunt u uw dieet aanpassen om deze ribben in uw dieetplan te passen.

Calorieën

 1. Gesmoorde korte ribben zijn een calorierijk vlees. Een 3,5 oz. gesmoorde gesmoorde korte ribben zonder vet bevatten 240 calorieën. Ter vergelijking: dezelfde portie gegrilde ossenhaas - beschouwd als een mager stuk vlees - bevat 200 calorieën. Het consumeren van te veel calorierijk voedsel kan ertoe leiden dat u te veel calorieën eet en tot gewichtstoename leidt.

Fat

 1. Meer dan de helft van de calorieën in gestoofde korte ribben is afkomstig van het vetgehalte. Een 3,5-oz. portie bevat 14 g totaal vet, 6,5 g verzadigd vet en 105 mg cholesterol. Een portie gestoofde rundvleesribben voldoet aan 33 procent van uw dagelijkse waarde voor verzadigd vet en 35 procent van uw dagelijkse waarde voor cholesterol. Het percentage dagelijkse waarde werd ontwikkeld door de Food and Drug Administration en is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën voor gezonde volwassenen. Hoge inname van zowel verzadigd vet als cholesterol in de voeding verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed en uw risico op hartaandoeningen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat u uw inname van verzadigd vet beperkt tot minder dan 10 procent van calorieën en cholesterol in de voeding tot minder dan 300 mg per dag.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Gestoofde korte ribben zijn een goede bron van eiwitten en bevatten geen koolhydraten. Een 3,5-oz. portie bevat 29 g eiwit, wat overeenkomt met meer dan 50 procent van je dagelijkse waarde. Als dierlijke eiwitbron voorzien de korte ribben je lichaam van alle essentiële aminozuren, waardoor het een complete eiwitbron is. De eiwitten in je lichaam worden constant afgebroken en vervangen, en je lichaam gebruikt de aminozuren in voedingsmiddelen zoals de korte ribben om deze noodzakelijke eiwitten te maken.

Vitaminen en mineralen

 1. Hoewel de gestoofde korte rib een keuze is voor veel calorieën en veel vet, is het een goede bron van een aantal essentiële vitamines en mineralen. Een 3,5-oz. portie bevat 3,2 mg ijzer, 12 mg zink, 33,5 mcg selenium en 3,92 mcg vitamine B12.

 2. Hoewel de gestoofde korte rib een keuze voor veel calorieën en veel vet maakt, is het een goede bron van een aantal essentiële vitaminen en mineralen. Een 3,5-oz. portie bevat 3,2 mg ijzer, 12 mg zink, 33,5 mcg selenium en 3,92 mcg vitamine B12.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407