Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie over kippenharten en spiermaag

Waarschuwing

 1. Als het op eiwitkeuzes aankomt, kiezen de meeste Amerikanen vaker voor kip dan rundvlees, varkensvlees, kalkoen of vis, volgens de National Chicken Council. Hoewel je misschien kip eet, eet je waarschijnlijk geen kippenharten en spiermaag. Als je niet bekend bent met de spiermaag, is het de spier in de kip die voedsel maalt voordat het wordt verteerd. Net als andere delen van de kip zijn de harten en de spiermaag een goede bron van eiwitten, maar bevatten ze meer vet en cholesterol dan lichte vleeskippen.

Eiwit met lage calorieën

 1. Als u calorieën wilt besparen, maken de spiermaagden een betere keuze. Een portie gestoofde kippenharten van 3,5 ons bevat 185 calorieën, terwijl dezelfde portie gestoofde kippenspiermagen 153 calorieën bevat. Hoewel er een verschil van 32 calorieën is tussen de twee verschillende soorten vlees, zijn zowel de kippenharten als de spiermaag weinig energierijk voedsel, wat betekent dat hun caloriegehalte laag is in vergelijking met gewicht.

Hoogwaardige proteïne

 1. Zowel de kippenharten als de spiermaag zijn rijk aan eiwitten, maar de spiermaag zijn iets hoger dan de harten. Een portie gestoofde kippenharten van 3,5 ounce bevat 26 gram eiwit en dezelfde portie gestoofde kippenspiermagen bevat 27 gram. Als dierlijk eiwit bieden zowel het hart als de spiermaag alle essentiële aminozuren, waardoor het een complete bron van eiwitten is. Eiwit komt voor in elke cel in je lichaam en het eiwit in je dieet wordt gebruikt om het eiwitniveau te vervangen en te behouden.

Vet en cholesterol

 1. Hoewel kippenharten en spiermaag weinig calorieën en veel eiwitten bevatten, bevatten ze allebei veel cholesterol en bevatten de kippenharten veel vet. Een 3,5-ounce portie van het hart bevat 8 gram totaal vet, dat is 38 procent van de totale calorieën en 242 milligram cholesterol. Kippenspiermagen bevatten iets minder totaal vet en cholesterol dan de harten met 3,6 gram totaal vet en 194 milligram cholesterol in een portie van 3,5 ounce. De American Heart Association beveelt aan dat u uw totale vetinname beperkt tot 25 tot 35 procent van de totale calorieën en cholesterol tot minder dan 300 milligram per dag.

Hoog in ijzer en zink

 1. Zowel kippenharten als spiermaag bevatten veel ijzer en zink, maar de harten zijn de betere bron. Een portie kippenhart van 3,5 ounce bevat 9 milligram ijzer en 7 milligram zink, terwijl de spiermaag 4 milligram ijzer en 4,3 milligram zink bevat. IJzer is nodig om hemoglobine te maken en zuurstof door je lichaam te transporteren. Zink helpt je bij het bestrijden van verkoudheid door je immuunsysteem te stimuleren en helpt ook bij het genezen van snijwonden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407