Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie over Sirloin Vs. Filet mignon

Inhoud vitamine B12

 1. Hoewel Amerikanen meer kip eten, houden ze nog steeds van hun rundvlees, en gemiddeld meer dan 50 pond rundvlees per persoon per jaar, volgens NPR. Het is OK om vlees te eten, maar je bent beter af als je je keuzes mager houdt, en dat betekent een portie van 3 ons met minder dan 10 gram totaal vet, 4,5 gram verzadigd vet en 95 milligram cholesterol. Als je van ossenhaas en filet mignon houdt, heb je geluk, want beide zijn mager gesneden. Maar uit voedingsoogpunt kan de filet mignon een iets gezondere keuze maken.

Gelijk aan calorieën

 1. Als het om calorieën gaat, zijn zowel de entrecote als de filet mignon redelijk gelijk. Een portie gekookte entrecote van 3 ons bevat 180 calorieën, terwijl dezelfde portie gekookte filet mignon 179 calorieën bevat. Als je 2.000 calorieën per dag eet, levert één portie van beide soorten vlees minder dan 10 procent van je dagelijkse caloriebehoefte. Hoewel de ossenhaas en filet mignon niet de laagste calorie-delen van rundvlees zijn, maken ze toch een redelijk goede keuze voor het calorie-bewuste diner.

Beide rijk aan eiwitten

 1. Zoals je zou verwachten, zijn beide delen rundvlees zeer goede bronnen van eiwitten, maar de filet is een iets betere bron. Een 3-ounce portie van de entrecote bevat 25 gram eiwit, terwijl dezelfde portie filet mignon 26 gram bevat. Vrouwen en mannen hebben respectievelijk 46 en 56 gram eiwitten per dag nodig. Over het algemeen hebben de meeste mannen en vrouwen het volgens de Centers for Disease Control and Prevention niet moeilijk om aan hun dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen.

Vet en cholesterol

 1. Drie gram gekookte entrecote bevat 8 gram totaal vet, 3 gram verzadigd vet en 75 milligram cholesterol. De filet mignon heeft iets minder totaal vet, maar is iets hoger in cholesterol, met 7,5 gram totaal vet, 3 gram verzadigd vet en 79 milligram cholesterol. Hoewel het belangrijk is dat je je inname van cholesterol uit voedsel beperkt, is het het verzadigde vet dat de meeste problemen veroorzaakt. Hoge inname van verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed en het risico op hartaandoeningen. De voedingsrichtlijnen van 2010 voor Amerikanen beveelt aan dat u uw inname van verzadigd vet beperkt tot minder dan 10 procent van calorieën en cholesterol tot niet meer dan 300 milligram per dag.

Vitaminen en mineralen vergelijken

 1. Eiwitten, zoals entrecôte en filet mignon, helpen u aan uw dagelijkse behoeften aan B-vitamines, ijzer, zink en magnesium te voldoen. De filet mignon is een betere bron van ijzer, magnesium en vitamine B12, terwijl de lendenen een betere bron van zink is. Vitamine B12 is nodig voor de productie van DNA en houdt ook uw bloedcellen gezond. IJzer houdt ook bloedcellen gezond door u te helpen hemoglobine te maken. Zink ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem en helpt snijwonden te genezen. Zonder magnesium zouden je spieren niet goed kunnen samentrekken en ontspannen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407