Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie Soft Pretzel

Wijze keuzes maken

 1. Pretzels maken deel uit van verschillende Europese diëten - ze zijn afkomstig uit Italië of Frankrijk en werden uiteindelijk een onderdeel van de Duitse en Oostenrijkse keuken. Elke kleine zachte krakeling draagt ​​ongeveer 2 gram granen bij aan uw dagelijkse inname; de USDA beveelt dagelijks 6 tot 7 gram granen aan. Zachte pretzels bevatten essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, maar ze hebben ook enkele nadelen op voedingsgebied. Consumeer ze met mate als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Een kleine zachte krakeling bevat 210 calorieën, of ongeveer 10 procent van de calorieën in een standaard dieet met 2000 calorieën. Ongeveer 84 procent van deze calorieën is afkomstig van koolhydraten en elke krakeling bevat 43 gram koolhydraten, inclusief ongeveer 1 gram vezels. Elke kleine krakeling levert ook een kleine hoeveelheid eiwit - 5 gram - en 2 gram vet. Let op uw portiegrootte wanneer u zachte pretzels consumeert. Terwijl kleine versies een matige hoeveelheid calorieën bevatten, pakken middelgrote en grote zachte pretzels een flinke caloriepunch met respectievelijk 389 en 483 calorieën.

Essentiële vitaminen

 1. Zachte pretzels bieden u nuttige B-complexvitaminen, met name vitamine B-3 of niacine en B-1, ook wel thiamine genoemd. Elke kleine krakeling bevat 2,6 milligram vitamine B-3 - 19 procent van de aanbevolen dagelijkse B-3-inname voor vrouwen en 16 procent voor mannen, aanbevolen door het Institute of Medicine - en biedt ook 25 en 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B-1 innames voor respectievelijk vrouwen en mannen. Beide vitamines ondersteunen je metabolisme en helpen je koolhydraten om te zetten in energie. Vitamine B-3 ondersteunt ook de hormoonbalans van uw lichaam, het helpt bij het synthetiseren van hormonen die nodig zijn voor de reproductieve gezondheid en het reageren op stress.

Gunstige mineralen

 1. Zachte pretzels kunnen een aantal nuttige mineralen bevatten, met name ijzer en selenium, maar ook natrium, een mineraal met een minder goede reputatie. Kies indien mogelijk voor ongezouten zachte pretzels; ze bevatten minder dan de helft van het natriumgehalte van de gezouten variëteiten. IJzer ondersteunt uw metabolisme en zorgt ervoor dat uw weefsels de zuurstof krijgen die ze nodig hebben om te functioneren, terwijl selenium uw weefsels gezond houdt door schadelijke chemicaliën, vrije radicalen genaamd, te neutraliseren. Elke kleine krakeling bevat 11 microgram selenium - een vijfde van uw aanbevolen dagelijkse seleniuminname, volgens het Institute of Medicine - en biedt ook 13 en 30 procent van de aanbevolen dagelijkse ijzerinname voor respectievelijk vrouwen en mannen.

Pretzels in uw dieet passen

 1. Hoewel ze enkele gezondheidsvoordelen bieden, mogen zachte pretzels niet dagelijks in uw dieet verschijnen. Veel zachte pretzels zijn gemaakt van geraffineerde granen - die waarvan de voedingsstoffen boordevol bacteriën en zemelen zijn verwijderd - waardoor ze minder gezond zijn dan volkoren voedsel. Eet ze met mate - misschien als een wekelijkse traktatie - en zorg ervoor dat je ze combineert met gezonde toppings. Kies gele of Dijon-mosterd boven vettige kruiden en kies kleinere versies met minder calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407