Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Informatie van Polenta

Andere voedingsstoffen

 1. Polenta wordt meestal gemaakt van geel maïsmeel, hoewel wit maïsmeel ook kan worden gebruikt. Het is ontstaan ​​in Noord-Italië als boerenvoedsel. Tegenwoordig wordt polenta over de hele wereld genoten en is het voorgekookt in winkels, waardoor het een snel en gemakkelijk voedsel is om te consumeren. Vers gemaakte polenta heeft de consistentie van grutten, maar kan worden verwerkt tot cakes om te grillen of braden. Omdat het is gemaakt van maïs, is polenta ook glutenvrij.

Zelfgemaakte versie

 1. Om polenta thuis te maken, hebt u 6 kopjes koud water, 1 1/3 kopjes maïsmeel en 1 theelepel zout nodig. Deze ingrediënten worden gecombineerd en vervolgens 45 minuten tot een uur gekookt. Met dit recept bevat zelfgemaakte polenta 73 calorieën per portie van 1/2 kopje. De calorieën uit polenta zijn meestal afkomstig van het koolhydraatgehalte. Een portie bevat 16 gram koolhydraten, waaronder 1,5 gram voedingsvezels. Zelfgemaakte polenta bevat ook minder dan 1 gram vet en bijna 2 gram eiwit.

Vitaminen en mineralen

 1. Hoewel polenta veel vitamines en mineralen bevat, is het voor geen enkele bron als een goede bron geclassificeerd, meldt het Amerikaanse Department of Agriculture National Nutrient Database voor standaardreferentie. Polenta bevat sporen van de mineralen calcium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium en zink. De vitamines in kleine hoeveelheden in polenta zijn: B-vitamines, vitamine A en vitamine E.

Polenta gekocht in winkel

 1. Polenta uit de winkel is voorgekookt, dus u hoeft het alleen maar op te warmen en te serveren, waardoor het veel handiger is. In de winkel gekochte voorgekookte polenta wordt meestal in de vorm van een buis gevonden en in plastic gewikkeld, vergelijkbaar met koekjes in het gekoelde gedeelte dat je snijdt en bakt. In deze vorm kan polenta gemakkelijk worden gesneden en blijft het bij elkaar wanneer het wordt verwarmd. Wanneer u naar de ingrediëntenlijst verwijst, zult u zien dat polenta in de winkel water, geel maïsmeel, zout, wijnsteenzuur (additief), ascorbinezuur (vitamine C) en bètacaroteen (vitamine A) bevat. Door de toevoeging van ascorbinezuur en bètacaroteen is polenta in de winkel iets hoger in vitamine C en A dan de zelfgemaakte versie, maar calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten zijn vergelijkbaar.

Serveersuggesties

 1. Een manier om van zelfgemaakte polenta te genieten is als bijgerecht in plaats van brood of pasta. Net als grutten kun je kaas, peper of boter toevoegen voor extra smaak. Polenta is te vinden in verschillende recepten, waaronder soepen, desserts, ontbijtvoorgerechten, stoofschotels en sauzen. In de winkel gekochte polenta kan worden geroosterd, gefrituurd, in de magnetron of in de pan. Voor degenen die een glutenvrij dieet volgen, werkt polenta als een glutenvrij graanvervanger.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407