Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Informatie van Tarwebessen

Leiden tot gewichtstoename

 1. Tarwe is het meest geconsumeerde graan in Amerika volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Tarwebessen zijn hele, onbewerkte tarwekorrels in hun meest natuurlijke vorm. Tarwebessen lijken op andere hartige volle granen, zoals gerst. Ze zijn uiterst voedzaam en bieden een knapperige textuur. Tarwebessen bieden alle voedingsstoffen van een volkoren omdat ze de kiem, het endosperm en de zemelen bevatten. Alle tarweproducten, zoals tarwebloem, zijn gemaakt van tarwebessen. Met hun uitzonderlijke voedingswaarde en knapperige textuur zijn ze op zichzelf een smakelijke voedselkeuze.

Rassen

 1. Tarwebessen zijn niet allemaal hetzelfde en in feite zijn er verschillende soorten die qua textuur, kleur en grootte variëren. Ze zijn meestal vernoemd naar hun groeiseizoen, glutengehalte en kleur. Ze worden geteeld in de winter of lente, kunnen hard zijn versus zachte tarwe en rood of wit. Degenen die het best verkrijgbaar zijn in natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten zijn harde rode lente- en wintertarwebessen, die erg taai zijn, veel eiwitten en bruin van kleur. Deze variëteiten worden meestal gebruikt om "ruwe" bloem en brood te maken. Zachte witte tarwebessen zijn daarentegen zetmeelrijk, hebben een zachtere pit en kunnen volgens de website van Nourish Network worden gebruikt om gebakjemeel te maken.

Basiswaarden voedingsstoffen

 1. Ongeacht de variëteit bevatten tarwebessen veel koolhydraten en voedingsvezels, evenals vitamines en mineralen. Het eiwitgehalte varieert enigszins. Een normale portie tarwebessen is 1/4 kopje droog, wat, wanneer gekookt, 1/2 portie oplevert. Een portie van 50 gram harde rode tarwebessen, of ongeveer 1/4 kop ongekookt, levert 163,5 calorieën, 1 gram vet, 6,5 gram eiwit, 35,5 gram koolhydraten, 6 gram voedingsvezels en 1 milligram natrium. Tarwebessen zijn rijk aan vitamine B1 en B3; en de mineralen magnesium, fosfor, koper, mangaan en selenium.

Betekenis van tarwe bes micronutriënten

 1. B-vitamines zijn belangrijk voor een gezond zenuwstelsel en energiemetabolisme; magnesium samen met fosfor is essentieel voor het reguleren van de bloeddruk en het opbouwen van sterke, gezonde botten. Fosfor is ook nodig om deel uit te maken van DNA en RNA, sommige eiwitten in het lichaam te activeren en energie op te slaan en te transporteren. Koper is nodig om bindweefsel, bloedcellen te vormen en de functie van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem te bevorderen. Mangaan helpt bij de botvorming en het metabolisme van koolhydraten en eiwitten, terwijl selenium het immuunsysteem en de schildklierfunctie ondersteunt.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Tarwebessen zijn, net als de meeste volle granen, een uitstekende bron van voedingsvezels - die de spijsvertering bevorderen; helpt het cholesterolgehalte in het bloed en de bloedsuikerspiegel te verlagen; helpt bij gewichtsbeheersing en stimuleert regelmatige stoelgang. De Harvard School of Public Health meldt dat volle granen, zoals tarwebessen, plantaardige oestrogenen of fyto-oestrogenen bevatten die uw risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker kunnen verminderen - vooral in combinatie met mineralen in volkoren - zoals magnesium, selenium , koper en mangaan.

Toevoegen aan uw dieet

 1. Tarwebessen kunnen worden gekiemd, waardoor ze zoeter worden; gebarsten en toegevoegd aan salades; gekookt als graan of bijgerecht; en / of gemalen tot een bloem om te worden gebruikt in brood of andere gebakken goederen. Harde tarwebessen hebben meer tijd nodig om te koken dan zacht en moeten mogelijk een nacht in water worden geweekt. Als je ze aan een salade toevoegt, kunnen de bessen de smaak van de andere ingrediënten absorberen door het gerecht 's nachts in de koelkast te laten staan. Probeer tarwebessen te mengen met rijst en / of andere volle granen om een ​​pilaf te maken. Gebruik ze in soepen of stoofschotels of als vervanging voor croutons in uw salade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407