Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie voor Amaretto

Overwegingen

 1. Amaretto is een likeur met amandelsmaak die oorspronkelijk in Italië is ontwikkeld. Hoewel sommige merken amaretto amandelen gebruiken in het destillatieproces, gebruiken veel abrikozenpitten in plaats daarvan, omdat ze ook een amandelsmaak geven. Een ons amaretto heeft ongeveer 100 calorieën en bestaat voornamelijk uit koolhydraten, met weinig vitamines en mineralen. Consumeer amaretto met mate; de National Institutes of Health beveelt aan dat vrouwen niet meer dan één drankje per dag drinken en mannen niet meer dan twee drankjes per dag.

Voedingswaarden

 1. Amaretto is een zoete likeur die meestal dient als een drankje voor het diner of na het eten, recht omhoog, of als smaakstof voor verschillende desserts. Een ounce heeft 110 calorieën, 17 gram koolhydraten, 3 gram suiker en geen vet, eiwit, vezels, cholesterol of natrium. Omdat amaretto zo weinig vitamines en mineralen bevat en geen ingrediënten die bijzonder vullend zijn, is het redelijk om het te classificeren als 'lege calorieën', samen met vele andere alcoholische dranken.

Alcoholgehalte

 1. Het volumepercentage alcohol van Amaretto verschilt per merk. Gangbare merken hebben een bereik van 24 procent tot 28 procent, of 48 tot 56 proof. Alcoholische dranken zoals amaretto hebben specifieke gezondheidseffecten op het lichaam, zowel op korte als op lange termijn. Naast het beoordelingsvermogen verlaagt alcohol de bloedsuikerspiegel tot 12 uur na het drinken en kan het na verloop van tijd leverschade, gastritis en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. [! 8027 => 1130 = 4!

 1. De subtiele smaak en zoete tonen maken amaretto een aanvulling op een verscheidenheid aan desserts. In die gevallen voegt het calorieën, koolhydraten en smaak toe, maar niet veel anders. Een half kopje amaretto-amandelijs heeft bijvoorbeeld 270 calorieën, 17 gram vet, 80 milligram cholesterol, 4 gram eiwit, 24 gram koolhydraten en 22 gram suiker. Een eetlepel koffiecreamer met amaretto-smaak heeft 35 calorieën, 1,5 gram vet, geen cholesterol of eiwit, 5 gram koolhydraten en 5 gram suiker.

Naar de bron

 1. Niet alle soorten amaretto worden op dezelfde manier gemaakt of hebben dezelfde ingrediënten. Abrikozenpitten zijn veel voorkomende basen, maar sommige merken gebruiken in plaats daarvan amandelpasta of amandelextract, en sommige hebben meer toegevoegde suiker en een hoger alcoholgehalte. De Amerikaanse overheid vereist echter niet dat alcoholbedrijven ingrediënten op hun etiketten vermelden. Een eenvoudige zelfgemaakte amaretto bestaat uit eenvoudige siroop gecombineerd met wodka, amandelextract en optioneel vanille-extract, en zowel zelfgemaakte als commerciële variëteiten van amaretto hebben een relatief hoog suiker- en koolhydraatgehalte. Daarnaast moet u echter naar de bron gaan als u gedetailleerde informatie zoekt. Neem contact op met het bedrijf dat de amaretto die u heeft distribueert voor nauwkeurige voedingsinformatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407