Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie voor Custard Vs. Ijsje

Calcium en gewichtsverlies

 1. Vla en ijs zijn romige zoete lekkernijen die een aantal voedingsstoffen bevatten maar ook veel vet en suiker bevatten. Als een portie vla of ijs je idee van een smakelijk dessert is, wil je misschien meer weten over hoe ze qua voedingswaarde vergelijkbaar zijn. Het primaire verschil tussen ijs en vla is het hogere gehalte aan eidooiers dat wordt gebruikt om de rijke textuur van vla te creëren, en dit verschil verandert de smaak en voeding van het dessert.

Calorieën en vet

 1. De meeste desserts bevatten veel calorieën en vet, wat het belangrijk maakt om vooruit te plannen als u van een zoete traktatie wilt genieten. Als je regelmatig een dessert eet, eet je mogelijk meer vet en calorieën dan gezond, wat kan leiden tot gewichtstoename. Hartziekten en diabetes type 2 zijn aandoeningen die verband houden met een hoge vetinname. Een portie van 1/2-kop eivla bevat 147 calorieën, 6,46 gram vet en 3,05 gram verzadigd vet. Dezelfde hoeveelheid vla van het vlaai-type heeft 222 calorieën, 6,17 gram vet en 2,75 gram verzadigd vet. Een portie chocolade-ijs van 1/2 kopje heeft 143 calorieën, 7,26 gram vet en 4,48 gram verzadigd vet. Vanille-ijs bevat 137 calorieën, 7,26 gram vet en 4,48 gram verzadigd vet.

Sugar

 1. De hoeveelheid suiker in uw dessert is een gezondheidsrisico. Toegevoegde suikers verhogen het aantal calorieën van voedsel zonder voedingsstoffen te leveren. Als u veel suikerachtig voedsel eet, kunt u tandbederf ontwikkelen of een ongezonde hoeveelheid aankomen. Een portie eivla van 1/2 kopje bevat 15,51 gram suiker en dezelfde portie vla van het vlaai-type heeft 35,42 gram toegevoegde suiker. Een portie chocolade-ijs van 1/2 kopje bevat 16,74 gram suiker. Een portie van 1/2 kopje vanille-ijs is je laagste suikeroptie, maar heeft nog steeds 14,01 gram suiker.

Calcium

 1. Vla en ijs leveren je wel een goede hoeveelheid calcium, een mineraal dat veel meer doet dan alleen je tanden en botten ten goede komen. Calcium is ook essentieel voor je spieren, zenuwen en hormoonsystemen. Een portie van 1/2-kops eivla bevat 151 milligram calcium. Dezelfde portie vla van het vlaai-type heeft 127 milligram calcium. IJs bevat niet zoveel per portie; chocolade-ijs heeft 72 milligram calcium per portie van 1/2-cup, en dezelfde hoeveelheid vanille-ijs bevat 84 milligram.

Tips

 1. U kunt gezonde toppings toevoegen aan uw ijs of zelfs aan uw vla. Probeer vers fruit of strooi een theelepel chocoladeschilfers over je traktatie om je verlangen te stillen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407