Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie voor een Ciabatta-rol

Voordelen van volle granen

 1. Ciabatta heeft dezelfde basisingrediënten als vele andere broden - bloem, gist, water, olie en zout. Maar het verschil is dat het deeg extreem nat is. Tijdens het bakken creëert het vochtgehalte een zacht, sponsachtig centrum, terwijl de korst extreem knapperig blijft. Ciabatta is echter niet je gezondste rol. Afgezien van koolhydraten heeft het heel weinig voedingsstoffen te bieden.

Calorieën Verdeling

 1. Een 50 gram ciabatta-rol, die ongeveer 1,75 gram is, heeft ongeveer 120 calorieën. Omdat ciabatta olie bevat, komen sommige calorieën uit vet - ongeveer 15 procent van de calorieën is uit vet. Ongeveer 15 procent van de calorieën is afkomstig van eiwitten, terwijl de laatste 70 procent van de calorieën afkomstig is van koolhydraten.

Goede vetten krijgen

 1. Van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten is bekend dat ze uw cholesterol in het bloed verlagen en uw risico op hart- en vaatziekten verminderen. Een van de beste bronnen van deze vetten is olijfolie, een ingrediënt in ciabatta. Een ciabattabroodje van 50 gram geeft je 2 gram totaal vet, waarvan de meeste enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd is. Twintig tot 35 procent van je calorie-inname moet afkomstig zijn van vetten, met name deze goede vetten, volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2010. Dit betekent dat je voor 2.000 calorieën 44 tot 78 gram totaal vet nodig hebt. Een enkele portie ciabatta neemt minder dan 5 procent van dat bedrag in beslag.

Proteïne berekenen

 1. Ciabatta is niet de beste eiwitbron, hoewel je ongeveer 5 gram haalt uit een rol van 50 gram. Volg de eiwitaanbeveling in de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen 2010 - 10 tot 35 procent van uw calorieën moet afkomstig zijn van eiwitten. Streef elke dag naar 50 tot 175 gram eiwit, gebaseerd op 2000 calorieën. Het hebben van een ciabatta-rol geeft je minder dan 10 procent van de vereiste voor een dieet met 2000 calorieën.

Koolhydraten tellen

 1. Het probleem met ciabatta is dat het je veel snelverteerbare, verfijnde koolhydraten geeft, maar weinig anders te bieden heeft. Elke ciabattabroodje van 50 gram geeft je ongeveer 20 gram koolhydraten. Je kunt zeker koolhydraten in je dieet hebben, hoewel de koolhydraten in ciabatta voornamelijk zijn verfijnd. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van je lichaam, dus er zou maar liefst 45 tot 65 procent van je calorieën uit moeten komen. Voor 2.000 calorieën per dag mag je 225 tot 325 gram gebruiken. In dit geval neemt die ene ciabatta-rol bijna 10 procent van uw koolhydraten in.

Geen glasvezel

 1. Normaal ciabattabrood gemaakt met witte bloem is niet bijzonder rijk aan vezels. Je krijgt slechts ongeveer 1 gram van een rol van 50 gram. Dit is minder dan 4 procent van de 28 gram vezels die je nodig hebt voor een dieet met 2000 calorieën. Uw vezelbehoefte kan variëren als uw calorie-inname anders is. Voor elke toename van 1000 calorieën, krijg je 14 gram vezels in je dieet, volgens de Dietary Guidelines for Americans 2010. Voor een dieet van 1800 calorieën, streef naar 25 gram. Of voor een dieet van 2200 calorieën heb je 31 gram vezels nodig. Als je thuis ciabatta maakt, kies dan voor volkorenmeel om meer vezels te krijgen.

Overwegingen voor micronutriënten

 1. Ciabattabrood gemaakt met verrijkt wit of volkoren meel biedt verschillende soorten B-vitamines. Je krijgt kleine hoeveelheden riboflavine, thiamine, niacine, pantotheenzuur en folaat, vitamines die samenwerken om voedsel om te zetten in energie. Maar ciabatta bevat ook veel natrium, waardoor je ongeveer 440 milligram per rol van 50 gram krijgt. Omdat je niet meer dan 2.300 milligram per dag zou moeten hebben, neemt die enkele rol 20 procent van je volkstoewijzing in beslag voor de dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407