Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie voor een grote galappel

Bewijs van voordelen

 1. De meeste appels zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar. Een grote Gala-appel biedt veel gezondheidsvoordelen. Appels zijn in het seizoen in de zomer en herfst, maar worden het hele jaar door verkocht in de meeste supermarkten. Feestappels komen meestal in augustus aan in winkels en zijn roodoranje met gele strepen. Gala-appels kunnen worden gebruikt in salades of taarten of kunnen worden gegeten als een gezond tussendoortje.

Fiber

 1. Appels staan ​​bekend om hun vezelgehalte. Een grote galappel bevat iets meer dan 5 g vezels. Het grootste deel van de vezels in een appel zit in de schil, dus het schillen voordat je het eet, vermindert drastisch hoeveel vezels je krijgt. Het eten van vezelrijk voedsel kan je helpen je eetlust onder controle te houden, omdat ze je langer vol laten voelen. Het krijgen van voldoende vezels in uw dieet reguleert ook de spijsvertering en ondersteunt een gezond cholesterol- en bloedsuikerspiegel. Vrouwen moeten elke dag 22 tot 28 g vezels krijgen en mannen hebben 28 tot 34 g nodig.

Sugar

 1. De natuurlijke suiker in appels is fructose, dat u een dosis energie biedt. Terwijl de meeste mensen zouden moeten controleren hoeveel suiker ze eten, is een zoete galappel een betere keuze dan suikerhoudende frisdranken, snoep en bewerkte snacks, omdat een appel extra voedingsstoffen biedt die belangrijk zijn voor je gezondheid. Een grote galappel bevat ongeveer 23 g suiker.

Vitamine C

 1. Een grote galappel bevat ongeveer 10 mg vitamine C, een voedingsstof die uw immuunsysteem ondersteunt en collageen produceert voor een gezonde huid en wondgenezing. Vitamine C heeft ook antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het schade door vrije radicalen bestrijdt die kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals kanker en hartaandoeningen. Vrouwtjes moeten elke dag 75 mg vitamine C krijgen en mannen hebben 90 mg per dag nodig.

Koolhydraten

 1. Koolhydraten moeten 45 tot 65 procent uitmaken van de calorieën die u elke dag binnenkrijgt, wat 225 tot 325 g per dag is voor een dieet met 2000 calorieën. MayoClinic.com beveelt aan om de meeste calorieën uit fruit, groenten en volle granen te halen, waardoor Gala-appels een goede keuze zijn. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van uw lichaam. Een grote galappel bevat bijna 31 g koolhydraten.

Vet en calorieën

 1. Het opnemen van voedsel met weinig vet en calorieën in uw dieet is een goede manier om honger te stillen en uw gewicht onder controle te houden. Het eten van voedingsmiddelen met veel vet en calorieën kan leiden tot gewichtstoename, wat het risico op verschillende gezondheidsproblemen verhoogt. Een grote galappel bevat ongeveer 116 calorieën en minder dan 1 g vet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407