Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie voor een kipfilet van 1 Ounce

Stap 8

 1. Kip biedt een rijke bron van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Het is meestal iets lager in vet en verzadigd vet dan rood vlees, maar met een vergelijkbaar eiwitgehalte. De borst is de magerste snee van de kip en bevat de minste hoeveelheid natrium en cholesterol. Een kipfilet weegt meestal ten minste 3 tot 5 oz., En de USDA biedt voedingswaarden die zijn gebaseerd op een portie van iets meer dan 3 oz. Deze informatie kan echter worden gebruikt om de voedingswaarde voor een 1 oz te schatten. portie kipfilet.

Calorieën

 1. Een 3 oz. portie kipfilet met zowel het vlees als de schil bevat 150 calorieën. Daarom een ​​1-oz. portie kipfilet bevat 50 calorieën. De meeste volwassenen hebben dagelijks tussen de 1.800 en 2.200 calorieën nodig om hun energiebehoefte te ondersteunen en hun huidige gewicht te behouden, dus een oz. portie kipfilet is goed voor ongeveer 2,5 procent van de dagelijkse caloriebehoefte van de typische volwassene.

Protein

 1. Kipfilet is rijk aan eiwitten, met ongeveer 18 gram per 3-oz. portie. Een oz. portie kipfilet bevat ongeveer 6 gram eiwit. De meeste volwassenen hebben tussen de 50 en 175 gram eiwit per dag nodig, afhankelijk van hun activiteitsniveau, dus een oz. portie kipfilet bevat ongeveer 3 tot 12 procent van de eiwitbehoefte van de typische volwassene.

Vetten en cholesterol

 1. Een 1 oz. portie kipfilet bevat ongeveer 2,7 gram vet en 19 mg cholesterol. Elke 1 oz. portie bevat ongeveer 0,8 gram verzadigd vet en 1,7 gram onverzadigd vet. Verzadigde vetten kunnen uw bloedcholesterol verhogen en uw risico op hart- en vaatziekten verhogen, terwijl onverzadigde vetten uw cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen, uw bloeddruk en onregelmatige hartslagen verlagen en uw risico op hart- en vaatziekten verlagen. Het grootste deel van je vet moet afkomstig zijn van onverzadigde bronnen, terwijl verzadigd vet minder dan 7 procent van je totale calorieën moet uitmaken. Cholesterol kan arteriële ophoping veroorzaken wanneer het teveel wordt geconsumeerd, en de meeste volwassenen zouden minder dan 300 mg van deze wasachtige stof per dag moeten consumeren.

Mineralen

 1. Vleesproducten bevatten meestal zeer veel mineralen. Mineralen zijn anorganische verbindingen die het lichaam niet zelf kan produceren. Ze spelen een centrale rol in zenuwgeleiding, vochtbalans en metabole functies. Kippenborsten bevatten calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium. Een 1 oz. portie kipfilet bevat ongeveer 18 mg natrium, een mineraal dat je in kleine hoeveelheden nodig hebt. Natrium kan echter een hoge bloeddruk veroorzaken wanneer het teveel wordt geconsumeerd. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert mensen om elke dag minder dan 2.300 mg natrium te consumeren.

Vitaminen

 1. Kipfilets bevatten ook veel vitamines. Vitaminen zijn organische verbindingen die nodig zijn voor weefselgroei en het immuunsysteem. Een 1 oz. portie kipfilet bevat alle B-vitaminecomplex, evenals vitamine A, E, D en K.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407